Buying A New Build Home: Τι να προσέξεις όταν ψάχνεις για νεόδμητο σπίτι

Date:

Share:

Αναζητώντας τη νέα τους κατοικία, πολλά άτομα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα νεόδμητα σπίτια και διαμερίσματα – σε αυτά που θα μπουν μέσα ως πρώτοι ιδιοκτήτες και θα τα διαμορφώσουν όπως θέλουν. Αν είσαι κι εσύ fan της συγκεκριμένης επιλογής, η ομάδα της Delfi Properties θα σε βοηθήσει να βεβαιωθείς πως αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για σένα, εξετάζοντας τα υπέρ και τα κατά της, και να μάθεις τι πρέπει να προσέξεις όταν ψάχνεις για ένα νεόδμητο σπίτι ή διαμέρισμα προς αγορά.

Τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός νεόδμητου ακινήτου

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα στην αγορά ενός νεόδμητου σπιτιού ή διαμερίσματος. Πιο κάτω, παραθέτουμε τα πιο σημαντικά!

1. Μπορείς να βάλεις τη δική σου πινελιά στις τελευταίες λεπτομέρειες του σπιτιού. Συνήθως, το ακίνητο είναι ακόμα υπό κατασκευή όταν το αγοράζεις, κάτι που σου αφήνει περιθώριο να επιλέξεις μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει.

2. Κανείς δεν έχει κατοικήσει στο σπίτι πριν από σένα. Με άλλα λόγια, το σπίτι είναι ολοκαίνουριο και ολόδικό σου!

3. Σαν νέα κατασκευή, το ακίνητο αυτό έχει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση από παλαιότερα σπίτια, κάτι που σου επιτρέπει να εξοικονομείς ενέργεια, κάνοντας καλό και στο περιβάλλον αλλά και στην… τσέπη σου!

4. Τα νεόδμητα ακίνητα βρίσκονται συνήθως σε νέες γειτονιές, με καλύτερες υποδομές, όπως μας εξηγούν οι ειδικοί της Delfi Properties. Οι αναπτυσσόμενες αυτές περιοχές διαθέτουν συνήθως αρκετά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, φροντισμένα πάρκα και άλλες σύγχρονες υποδομές.

5. Μπορείς να μετακομίσεις άμεσα σε ένα νεόδμητο σπίτι. Δεν χρειάζεται να περιμένεις άλλους ενοίκους να φύγουν, ούτε υπάρχει καθυστέρηση για καθάρισμα ή μικροδιορθώσεις.

6. Το κόστος συντήρησης είναι χαμηλότερο τα πρώτα χρόνια. Όσο πιο καινούριο είναι το σπίτι, τόσο λιγότερη συντήρηση χρειάζεται.

Τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός νεόδμητου ακινήτου

Τίποτα δεν έρχεται χωρίς μειονεκτήματα! Γι’ αυτό, φρόντισε να λάβεις τα πιο κάτω σημεία υπόψη πριν πάρεις την τελική σου απόφαση για αγορά νεόδμητου σπιτιού ή διαμερίσματος.

1. Τα νεόδμητα ακίνητα συχνά παρέχουν πιο περιορισμένες επιλογές σε design. Δεν έχεις την απόλυτη ελευθερία να επιλέξεις για παράδειγμα πατώματα, χρώματα κλπ., όπως θα την είχες αν έκτιζες το δικό σου σπίτι.

2. Αν υπάρχουν κατασκευαστικά λάθη, μπορούν εύκολα να καλυφθούν προσωρινά και να ξεκινήσουν να φαίνονται μετά τη μετακόμισή σου στο σπίτι. Γι’ αυτό είναι σημαντικοί οι όροι εγγύησης και ασφάλισης του σπιτιού.

3. Τα upgrades… κοστίζουν! Αν θέλεις να κάνεις κάποιες επιπλέον διαμορφώσεις στο σπίτι πριν το παραλάβεις, καλό είναι, όπως τονίζει η ομάδα της Delfi Properties, να λάβεις υπόψη το κόστος τους και πόσο θα αυξήσει το συνολικό budget που θα πρέπει να διαθέσεις για το ακίνητο.

4. Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στην πώληση και στην παράδοση του σπιτιού. Ίσως να πρέπει να περιμένεις τους εργολάβους να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους πριν κλείσεις τη συμφωνία, ενώ ο καιρός και άλλες περιστάσεις ενδεχομένως να επιφέρουν καθυστερήσεις στην παράδοση του ακινήτου.

5. Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι πιο στενά στην περίπτωση του νεόδμητου ακινήτου. Η επένδυση που χρειάζεται για την κατασκευή ενός καινούριου ακινήτου είναι μεγάλη και κάθε upgrade που κάνεις αυξάνει το κόστος. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Τι να προσέξεις όταν κοιτάζεις ένα νεόδμητο ακίνητο

Είναι κατάλληλο για σένα το νεόδμητο ακίνητο που κοιτάζεις; Για να κάνεις μια καλή επιλογή, μην ξεχνάς να λαμβάνεις υπόψη σου τα πιο κάτω:

1. Την άποψη προηγούμενων αγοραστών για την κατασκευαστική εταιρεία. Πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να τους παραδώσουν το σπίτι; Τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε σχετικά με τη συνεργασία τους και το καινούριο τους σπίτι; Τι θα άλλαζαν; Πόσο συνεργάσιμα ήταν τα άτομα της κατασκευαστικής εταιρείας;

2. Τις επιλογές που παρέχονται από την εργοληπτική εταιρεία. Πολλές φορές, η εργοληπτική εταιρεία μπορεί να σου παρουσιάσει μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις όσον αφορά τη διαμόρφωση του σπιτιού. Καλό είναι να ρωτήσεις ποιες είναι όλες οι διαθέσιμες επιλογές που έχεις σε υλικά, πατώματα, χρώματα κλπ.

3. Τις εγγυήσεις που παρέχονται. Η ομάδα της Delfi Properties μας θυμίζει πως ακόμα και οι καλύτερες εργοληπτικές εταιρείες δικαιούνται να κάνουν λάθος. Τα λάθη όμως κοστίζουν, δυστυχώς, και το κόστος θα βαραίνει εσένα από τη στιγμή που θα γίνεις ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Γι’ αυτό, εξέτασε προσεκτικά τις επιλογές που προσφέρονται όσον αφορά εγγυήσεις.

4. Τις υποδομές και τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην τιμή. Όταν το ακίνητο που σε ενδιαφέρει είναι ακόμα υπό κατασκευή, βλέπεις συνήθως ένα μοντέλο του ακινήτου, το οποίο όμως είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να φαίνεται ολοκληρωμένο και… τέλειο. Πριν κλείσεις τη συμφωνία, διευκρίνισε ποιες υποδομές και ποια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στην τιμή που συζητάς. Ζήτα επίσης το κόστος των upgrades που σε ενδιαφέρουν.

5. Τους όρους του συμβολαίου. Πριν κλείσεις τη συμφωνία, φρόντισε να τα έχεις όλα γραπτώς, από το κόστος των upgrades και τις ημερομηνίες που πρέπει να παραδοθεί το καθετί, μέχρι το ποιες εργασίες θα γίνουν μετά την μετακόμισή σου, αν υπάρχουν.

6. Οποιαδήποτε επιπλέον κόστη. Το συνολικό σου budget όταν πρόκειται για την απόκτηση ενός νέου σπιτιού, δεν περιλαμβάνει μόνο την αγορά του ακινήτου. Περιλαμβάνει τη φροντίδα του κήπου, τη συντήρηση των παραθύρων, τα upgrades που θα κάνεις κλπ. Καλό είναι να υπολογίσεις όλα τα έξοδα που θα έχεις και όχι μόνο την τιμή του ακινήτου.

Εν κατακλείδι, ένα νεόδμητο ακίνητο είναι μια καλή επένδυση – ιδιαίτερα όταν θέλεις να έχεις όλες τις ανέσεις σου και τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά / υποδομές στο νέο σου σπίτι. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πιο πάνω παράγοντες, μπορείς να επιλέξεις το νεόδμητο σπίτι που θα ταιριάξει πραγματικά στις ανάγκες, το στυλ και φυσικά, την τσέπη σου!

━ more like this

Δ.Ε.Υ.Α.Μ: Προχωρούν οι εργασίες για το έργο των δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στα Παλαιά Σφαγεία Μυκόνου

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, με τη σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, έχουν συνολική δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην...

Mykonos: Πρόσκληση στον διήμερο εορτασμό της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου στις 04 & 5.11.2023

Mykonos / Πρόσκληση στον διήμερο εορτασμό της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου στις 04 & 5.11.2023  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ» σας προσκαλεί,...

Σπύρος Αποστόλου: Είμαι ένας από εσάς – Είμαι υπερήφανος που είμαι Μυκονιάτης και πρεσβεύω την Μύκονο!

Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς, που πριν από 4 χρόνια με αναδείξατε Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Μυκόνου. Ευχαριστώ όλη τη Μυκονιάτικη κοινωνία, που με την...

Περιφερειακές Εκλογές – Σπύρος Αποστόλου: Δίκτυο μεταφορών και παράλληλος σχεδιασμός του νησιωτικού χώρου θα εξασφαλίσουν βιώσιμη κινητικότητα – συνδεσιμότητα στο Ν. Αιγαίο

Aegean Regional Elections - Σπύρος Αποστόλου / Ανάρτηση - άρθρο του  Σπύρου Αποστόλου, για τις συνιστώσες αποτελεσματικότητας του νησιωτικού ∆ικτύου μεταφορών παράλληλα με το...

ΔΕΥΑ Μυκόνου: Εργασίες αντικατάστασης, ενίσχυσης και επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Κουκουλού, Ανω Μεράς

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου, ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής Κουκουλού Άνω Μεράς, ότι από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και για διάστημα...