Aegenan Islands: Διευρυμένη σύσκεψη υπό την Κεραμέως για την υποστελέχωση, τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις

Date:

Share:

Διευρυμένη σύσκεψη υπό την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζoυν οι Κυκλάδες, πραγματοποιήθηκε. το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σύρο.

Στη σύσκεψη εκτός από το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη συμμετείχαν οι τρεις Βουλευτές Κυκλάδων, κ. Κ. Μονογυιού, κ. Φ. Φόρτωμας, κ. Μ. Καφούρος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Α. Αθανασίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δ. Λιανός, η Δήμαρχος Κέας κ. Ρ. Βελισσαροπούλου, η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μ. Ναδάλη και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν επί τάπητος φλέγοντα θεσμικά και διοικητικά ζητήματα των Κυκλάδων, με κυριότερα την υποστελέχωση, τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού καλωσόρισε την Υπουργό ανέπτυξε το μεγάλο έργο που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια στο Νότιο Αιγαίο καθώς και τις πρωτιές που έχει επιτύχει σε πάρα πολλούς τομείς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με κυριότερο την υποστελέχωση των υπηρεσιών και ζήτησε από την Υπουργό την εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος που αφορά τη νησιωτικότητα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει πλήρη εφαρμογή από καμία Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης χάρη στην οποία έχουν επιτευχθεί λαμπρά αποτελέσματα και ζήτησε από την Υπουργό την άμεση στελέχωση των νησιωτικών Δήμων και κυρίως των Δήμων των μικρών νησιών.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Υπουργού τέθηκε το θέμα της υγείας με την παράκληση να μεταφέρει τα αντίστοιχα αιτήματα στον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:
«Ευχαριστώ την Υπουργό Εσωτερικών για την ουσιαστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια παρουσία των Βουλευτών και Αυτοδιοικητικών του Νομού.
Είμαι βέβαιος ότι οι σημαντικές αναφορές και οι τεκμηριωμένες θέσεις όλων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κ. Υπουργό, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της για την στήριξη των νησιωτικών Δήμων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής».

━ more like this

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...

Mykonos ΔΕΥΑΜ: Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης στην Πλατεία Λάκκας

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην Πλατεία Λάκκας (1ο...

Λιμενικό Ταμείο: Εργασίες αποκατάστασης του κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι Μυκόνου [Eικόνες & videos]

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προχώρησε στην αποκατάσταση της υφιστάμενης καθίζησης  επί του  κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι, Τούρλου. Σε παρεμβάσεις αποκατάστασης της καθίζησης που...

ΔΕΥΑ Μυκόνου: Προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων αποχέτευσης στην Χώρα Μυκόνου

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εργασίες, από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μυκόνου, προκειμένου, το νησί να είναι έτοιμο να...