Mykonos: Την συνεισφορά του Συλλόγου Γυναικών στο πολιτισμό και στην κοινωνία εξήρε ο Χρήστος Βερώνης στην κοπή της πίτας του Συλλόγου

Date:

Share:

Την συνδρομή του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου στον πολιτισμό και στην τοπική κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή, φιλική και ζωντανή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε,  στις 7 Ιανουαρίου, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου στο φιλόξενο «Roca Restaurant», παρουσία επισήμων, πλήθος κόσμου, ιδρυτικών μελών, φίλων και υποστηρικτών του συλλόγου.

Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κουσαθανάς, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’.

Παρακολουθήστε video:

Την συνδρομή του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου στην τοπική κοινωνία και στην διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συλλόγου.

Ο Χρήστος Βερώνης αναφέρθηκε στην πρωτοστασία της Μυκόνου στον τουρισμό επισημαίνοντας ότι «Η Μύκονος μπορεί να πρωτοστατεί στα ζητήματα του τουρισμού αλλά δεν είναι όμως τουρισμός, είναι πολιτισμός, είναι παράδοση» υπογράμμισε και πρόσθεσε “και αυτά οι παραδοσιακού σύλλογοι του νησιού, με τον δικό σας να πρωτοστατεί, τα προβάλετε και τα διατηρείτε” συμπλήρωσε δίνοντας έμφαση στην συμβολή των συλλόγων.

Όπως είπε ο Δήμαρχος η λειτουργία του Δήμου Μυκόνου διέπεται από τις ίδιες αρχές και υποσχέθηκε, επίσης, την στήριξη του Δήμου στους πολιτιστικούς Συλλόγους τονίζοντας “Θα σταθούμε δίπλα σας προκειμένου η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η διατήρηση της της ταυτότητας μας να συνεχιστούν, διότι μόνο έτσι, μπορεί να πάει η Μύκονος μπροστά”.

Παρακολουθήστε video:

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, Άννα Αθυμαρίτη, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, προχώρησε σε σύντομη ομιλία …….

Παρακολουθήστε video:

Ακολούθως η Αννα Αθυμαρίτη στην ομιλία της, χαιρέτησε την παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Ευσταθίου και του ευχήθηκε “καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τον περιμένει”. 

Στην αντιφώνιση του, ο Γ.Γ του Δήμου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ευχήθηκε στου παρευρισκόμενους «Καλή χρονιά», εκφράζοντας την χαρά του,  για την τιμητική πρόταση του Χρήστου Βερώνη να αναλάβει την θέση του Γ.Γ του Δήμου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στις δεξιότητες του Χρήστου Βερώνη.

Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου, αναφέρθηκε επίσης στην συγκινητική αποδοχή και αγάπη που δέχθηκε, ενώ παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα τονίζοντας ότι “το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό για οτιδήποτε χρειάζεται να έχετε”, επεσήμανε.

Παρακολουθήστε video:

Στην συνέχεια τα μέλη του συλλόγου έψαλλαν τα Μυκονιάτικα κάλαντα με την συνοδεία Τσαμπούνας και Τουμπάκι, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του Δημάρχου και των παρευρισκόμενων.

Παρακολουθήστε video:

Δείτε εικόνες:

━ more like this

Mykonos Town Council meeting: Συνεδριάζει, δια ζώσης, την Τετάρτη το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυκονίων

Mykonos Town Council meeting / Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης, διά ζώσης, του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυκονίων. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ξενάριος και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων,...

Στο πιο ψηλό βάθρο της συγκίνησης η Α.Ε. Μυκόνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής [pics]

Πρωταθλήτριες Ελλάδος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Αθλήτριες της Αισθητικής Γυμναστικής της Α.Ε. Μυκόνου στο 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής που διεξήχθη στην...

Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου: Αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού απόληψης θαλασσινού νερού στο Κόρφο

Η ΔΕΥΑ Μυκόνου συνεχίζει δυναμικά, με παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Θετικά αποτελέσματα αποδίδει η διαρκής και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από...

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...