Χρήστος Βερώνης: “Δεν θα επιτρέψουμε, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας”

Date:

Share:

Mykonos Mayoral Election 2023 – Χρήστος Βερώνης / Οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες το ξέρουν εδώ και χρόνια. Το είπα, όμως, και στη συνέντευξή μου στον «Ελεύθερο Τύπο» για να το μάθουν και στην υπόλοιπη χώρα: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε ξανά Μύκονος και όχι no Mykonos. 
Τόσο απλά, αλλά και τόσο καθαρά!

Συνέντευξή μου στον ΕΤ και τον Γιάννη Απέργη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, θέτει προτεραιότητες και δεσμεύεται για οριστικές λύσεις στο πρόβλημα του νερού, της αποχέτευσης, της καθαριότητας, αλλά και των αδέσποτων.

Ο Χρήστος Βερώνης κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στους Μυκονιάτες. Eχει διατελέσει, άλλωστε, δήμαρχος του νησιού από το 1991 μέχρι και το 2008 και είναι ξανά υποψήφιος για να αποκαταστήσει τη φήμη του τόπου του παγκοσμίως, όπως δεσμεύεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο κ. Βερώνης υπόσχεται, επίσης, η Μύκονος να ξαναβρεί τη χαμένη της φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τονίζοντας πως θα διεκδικεί, γιατί «μόνο έτσι μπορείς να κερδίζεις για τον τόπο σου». «Ξέρουμε, θέλουμε, μπορούμε να γίνουμε ξανά Μύκονος και όχι Mykonos», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, εμφανίζεται επικριτικός απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, στον οποίο καταλογίζει μεγάλες ευθύνες για την «πορεία παρακμής» των τελευταίων χρόνων.

Τα τελευταία χρόνια, η Μύκονος βρίσκεται στο πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο προσκήνιο για τους λάθος λόγους. Πολλοί μιλάνε και για «κράτος της Μυκόνου», συνδέοντας το νησί με την ασυδοσία και τη διαφθορά. Κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο και πώς μπορεί να αλλάξει;

Δεν έχετε άδικο. Δυστυχώς, το νησί μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πορεία παρακμής, η οποία δεν τιμά, αλλά και δεν αξίζει στους κατοίκους του. Από Μύκονος γίναμε… no Mykonos, χάσαμε την ψυχή και τον προσανατολισμό μας, κι αυτό με στενοχωρεί αφάνταστα ως άνθρωπο που ολόκληρη η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με αυτόν τον τόπο.

Η ευθύνη του απερχόμενου δημάρχου είναι πολύ μεγάλη. Αντί να λύσει παθογένειες, τις επέκτεινε, αντί να κάνει βήματα μπροστά, ακολουθώντας τα άλματα που έγιναν επί δικής μου δημαρχίας, μας πήγε προς τα πίσω.

Τίποτα, όμως, δεν είναι ανεπίλυτο αν υπάρχει βούληση για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Με οργανωμένη προβολή της ταυτότητάς μας και με μία ειδική καμπάνια αποκατάστασης της φήμης του νησιού μας σε ολόκληρο τον κόσμο πολλά μπορούν να αλλάξουν. Δεν θα επιτρέψουμε οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Θα επαναφέρουμε την ασφάλεια, την ηρεμία και την ομαλότητα. Θα αποκαταστήσουμε τη φήμη του νησιού μας στο πανελλήνιο και παγκοσμίως και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και των τουριστών μας, με προδιαγραφές που θα ανταποκρίνονται στο brand name της Μυκόνου, ώστε αυτό που «πουλάμε» να ανταποκρίνεται σε αυτό που θα βρουν όταν έρθουν στον τόπο μας.

Γιατί είστε τόσο αισιόδοξος ότι μπορείτε να αντιστρέψετε αυτή την αρνητική εικόνα;

Προφανώς και δεν είμαι θαυματοποιός. Είμαι, όμως, ένας ενεργός πολίτης του τόπου τον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω ως δήμαρχος επί 18 συναπτά έτη. Δεν μου αρέσει να μιλώ ο ίδιος για τα επιτεύγματα της θητείας μου. Τα ξέρουν, άλλωστε, πολύ καλά οι Μυκονιάτισσες και οι Μυκονιάτες.

Οι ανάγκες του προεκλογικού αγώνα με υποχρεώνουν, ωστόσο, να υπενθυμίσω ότι όλες σχεδόν οι σημαντικές υποδομές της Μυκόνου έχουν δημιουργηθεί όταν ήμουν δήμαρχος. Αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση για το έργο που θα κάνω αν επανεκλεγώ.

Χορτάσαμε, εξάλλου, λόγια τα τελευταία χρόνια από τον απερχόμενο δήμαρχο. Οι πράξεις μου αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι και αξίζουμε και μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Εχω, άλλωστε, μία πολύ δυνατή ομάδα στο πλάι μου.

Αν δεν έχεις ώριμες μελέτες, δεν διεκδικείς, όπως συμβαίνει σήμερα με την απερχόμενη διοίκηση, δεν μπορείς και να κερδίζεις για τον τόπο σου. Η Μύκονος πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη της φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Και θα τη βρει, να είστε βέβαιος γι’ αυτό.

━ more like this

Aegean Islands: Ένταξη του έργου της βελτίωσης επαρχιακής οδού Κιόνια – Αγία Μαρίνα Τήνου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027

Aegean Islands: Ένταξη του έργου της βελτίωσης επαρχιακής οδού Κιόνια – Αγία Μαρίνα Τήνου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027 Ο προϋπολογισμός του...

TUI CEO Sebastian Ebel: Μόνο ο τουρισμός που υποστηρίζεται από τους ντόπιους είναι βιώσιμος

TUI CEO Sebastian Ebel / Μόνο ο τουρισμός που υποστηρίζεται από τους ντόπιους είναι βιώσιμος - συνάντηση κορυφής στην ΙσπανίαΟ CEO της TUI, Sebastian...

Gross plots of land – Ακαθάριστα οικόπεδα: Εκπνέει, την Δευτέρα, 15 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Gross plots of land / Μέχρι την Δευτέρα, 15 Ιουλίου, έχουν περιθώριο οι υπόχρεοι πολίτες να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις για τον καθαρισμό των...

Καθαρισμός και πλύσιμο του Παραλιακού Μετώπου Μυκόνου από το Λιμενικό Ταμείο [Videos]

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέκος Βαμβακούρης (Κορνίβας), Υπεύθυνος Καθαριότητας του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου και πάλι στο έργο του. Μπράβο Αλέκο.! Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, ο...

Προληπτικές εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία, Χώρας Μυκόνου [Εικόνες]

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Συνεχίζονται οι προληπτικές εργασίες, από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μυκόνου, με σκοπό να μπορέσει το δίκτυο αποχέτευσης...