2023 Hatzimarkos Message: Κανονικότητα στο Νότιο Αιγαίο είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό! [video]

Date:

Share:

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

Μερικές φορές είναι αναγκαίο να κάνουμε μια παύση. Να μείνουμε ακίνητοι. Να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε. Από πού περάσαμε.

Εμείς το κάνουμε, μαζί με τους νησιώτες μας, γιατί είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί. Το λέει η Ιστορία μας, το λέει η παράδοσή μας, το λένε τα έθιμά μας, το λένε οι χοροί μας. Το επιβεβαιώνουν τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Μαζί ξεπεράσαμε την περίοδο των μνημονίων και την απειλή της φτώχειας, καταφέρνοντας να μείνουμε όρθιοι.

Μαζί διαχειριστήκαμε τη μεγάλη κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, σεβόμενοι και τηρώντας κλασικές, ευρωπαϊκές, πανανθρώπινες αξίες αλλά και τις δικές μας ανθρωπιστικές αρχές.

Μαζί δώσαμε τη μάχη κατά της πανδημίας και την κερδίσαμε σώζοντας ζωές αλλά και δουλειές.

Μαζί κάναμε την επανεκκίνηση του Τουρισμού-μία δύσκολη περίοδο-αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που λειτουργούν ως ασπίδα στις νέες προκλήσεις που ήρθαν και μας βρήκαν, όπως η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός.

Μαζί κάναμε την αντεπίθεση στις υποδομές μας, χτίζοντας, σχεδιάζοντας, μελετώντας, χρηματοδοτώντας, υλοποιώντας εκατοντάδες έργα σε όλα τα νησιά και σε όλο το φάσμα των υποδομών τους.

Μαζί πήραμε τα νησιά ως νησιά άγονης γραμμής που λέγονταν κάποτε και τα κάναμε νησιά της πρώτης γραμμής, της καινοτομίας, της αειφορίας. Και τα νησιά τράβηξαν πάνω τους το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Μαζί δώσαμε τη μάχη και της κοινωνικής συνοχής και της καθημερινότητας,  ώστε κανένας νησιώτης, σε κανένα νησί,  να μη νιώθεις μόνος.

Μαζί και δίπλα και με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που φυλάνε όχι μόνο τα σύνορα του έθνους αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πάντα  άφοβα και θαρραλέα απέναντι σε κάθε απειλή.

Μαζί!  Αυτή είναι η δύναμή μας, όπως κι αν φυσάει ο καιρός.

Ο χρόνος αλλάζει. Αυτό που δεν αλλάζει είναι πως ό,τι κι αν φέρει, εμείς θα τα καταφέρουμε πάλι να βγούμε νικητές, φτάνει να είμαστε μαζί.

Γιατί «κανονικότητα» στο Νότιο Αιγαίο είναι να κάνουμε το αδύνατο δυνατό!
 
Καλή Χρονιά σε όλες και όλους! Ευτυχισμένο το νέο έτος!

━ more like this

Δ.Ε.Υ.Α.Μ: Προχωρούν οι εργασίες για το έργο των δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στα Παλαιά Σφαγεία Μυκόνου

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, με τη σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, έχουν συνολική δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην...

Με τον Χρήστο για την Μύκονο! 107 Δεσμεύσεις που θα κάνουμε πράξη για να γίνει η Μύκονος Πρώτη Ξανά!

Φίλες και φίλοι   Τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε όλοι την πορεία παρακμής της Μυκόνου για τις αρνητικές συνέπειες της στην εικόνα του νησιού μας, που υποβαθμίζεται,...

Σήμερα στην Λάκκα, οι Μυκονιάτες δίνουν ισχυρή εντολή στον Χρήστο Βερώνη να κάνει την Μύκονο Πρώτη Ξανά!

Σήμερα στο Θεατράκι Λάκκας, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες δίνουν εντολή στον Χρήστο Βερώνη για να κάνει πράξη τις 107 δεσμεύσεις του. Για την...

Μαρσούλα Χανιώτη: Αρτιο δίκτυο υποδομών που να συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία για το μέλλον της εκπαίδευσης

Mykonos Mayoral Election – Μαρσούλα Χανιώτη / Παιδεία, εκπαίδευση επιμόρφωση, όποιο όνομα κι αν διαλέξεις καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι από τη νηπιακή κιόλας ηλικία!  Η...

Με τον Χρήστο για την Μύκονο! Δέσμευση για την λειτουργική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και την παραμονή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης [video]

Mykonos Healthcare / Τη δέσμευση ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει  η μονάδα αιμοκάθαρσης αλλά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν «είτε είναι θεσμικός τρόπος...