Περιφερειακές Εκλογές – Σπύρος Αποστόλου: Δίκτυο μεταφορών και παράλληλος σχεδιασμός του νησιωτικού χώρου θα εξασφαλίσουν βιώσιμη κινητικότητα – συνδεσιμότητα στο Ν. Αιγαίο

Date:

Share:

Aegean Regional Elections – Σπύρος Αποστόλου / Ανάρτηση – άρθρο του  Σπύρου Αποστόλου, για τις συνιστώσες αποτελεσματικότητας του νησιωτικού ∆ικτύου μεταφορών παράλληλα με το σχεδιασμό του νησωτικού χώρου  που εξασφαλίζουν την βιώσιμη κινητικότητα  – συνδεσιμότητα και την τοπική ανάπτυξη.

«Ο σχεδιασμός – δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μεταφορών υψηλής ποιότητας, με όρους πολιτικής προστασίας, αλληλένδετου με τον νησιωτικό χώρο και την τοπική ανάπτυξη,  θα διασφαλίσει τη βιώσιμη νησιωτική κινητικότητα – συνδεσιμότητα σε ολόκληρη την πολυνησία του Νοτίου Αιγαίου και τα δικαιώματα των νησιωτών», σημειώνει σε ανάρτησή του στο ο Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Αποστόλου.

Αναφορικά με την διασύνδεση των νησιών μεταξύ́ τους, καθώς και τη σύνδεση εσωτερικού́ χώρου νησιών με πύλες εισόδου-εξόδου ο Σπύρος Αποστόλου επισημαίνει ότι «Αξιολογούνται οι συνδέσεις του τοπικού οδικού δικτύου με τις πύλες εισόδου (λιμάνια-αεροδρόμια) και σχεδιάζονται οι κατάλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών».

“Ο επανακαθορισμός και προγραμματισμός του φόρτου των δικτύων, χωρίς σημεία συμφόρησης ή ελλείποντες κρίκους και συνδυαστικά με εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, θα  συμβάλει στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης κινητικότητας και στην οικονομική, κοινωνική συνοχή του νησιωτικού χώρου”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Αποστόλου.

Η πολιτική κατεύθυνση της επιδιωκόμενης διασύνδεσης των νησιών, πρέπει να επιτευχθεί με όρους πολιτικής προστασίας «ώστε να θωρακιστεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων τους, έναντι των ακραίων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης», υπογραμμίζει ο Σπύρος Αποστόλου.

«Το Νότιο Αιγαίο για άλλη μια φορά, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αποτελέσει παράδειγμα για την επιμονή του να ξεπερνά τις δυσκολίες πρωτοστατώντας στις λύσεις», αναφέρει καταληκτικά ο Σπύρος Αποστόλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σπύρου Αποστόλου:

ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

Από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τους Δήμους, ξεκινά ο νομικός χαρακτηρισμός του νησιωτικού οδικού δικτύου, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα των νησιωτών.

Αξιολογούνται οι συνδέσεις του τοπικού οδικού δικτύου με τις πύλες εισόδου (λιμάνια-αεροδρόμια) και σχεδιάζονται οι κατάλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επανακαθορίζεται και προγραμματίζεται ο φόρτος των τοπικών δικτύων για την ομαλοποίηση του κυκλοφοριακού ζητήματος, προτείνοντας συνδυαστικά εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

Προδιαγράφεται με όρους πολιτικής προστασίας η διασύνδεση των νησιών, ώστε να θωρακιστεί η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων τους, έναντι των ακραίων επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Η συνεκτικότητα μεταξύ των νησιών και εντός των νησιωτικών πόλεων αποτελεί πρόκληση. Το Νότιο Αιγαίο για άλλη μια φορά, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αποτελέσει παράδειγμα για την επιμονή του να ξεπερνά τις δυσκολίες, πρωτοστατώντας στις λύσεις.

━ more like this

Χρήστος Βερώνης: “Δεν θα επιτρέψουμε, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας”

Mykonos Mayoral Election 2023 - Χρήστος Βερώνης / Οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες το ξέρουν εδώ και χρόνια. Το είπα, όμως, και στη συνέντευξή...

Mykonos Mayoral Election – Σταύρος Γρύμπλας: Μονόδρομος η ενότητα για την επανάκτηση της Μυκόνου – Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Mykonos Mayoral Election - Σταύρος Γρύμπλας / Οι Μυκονιάτες αναζητούν το νέο όραμα και τις νέες απαντήσεις που θα δημιουργήσουν την σωστή κατεύθυνση και...

Χρήστος Ελευθερίου: Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των Μυκονιατών και την μεγάλη ευθύνη να κάνουμε την «Μύκονο Πρώτη Ξανά» με το Χρήστο Βερώνη!

Mykonos Mayoral Election 2023 / Ο Χρήστος Ελευθερίου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μυκόνου με την παράταξη «Μύκονος Πρώτη Ξανά» του Χρήστου Βερώνη, εξηγεί τους λόγους...

Μύκονος Δημοτικές Εκλογές – Χρήστος Βερώνης: Νέο Λύκειο στην Ανω Μερά, κατασκευή Στέγης για Εκπαιδευτικούς και ΣΔΕ, στην πρώτη γραμμή των δεσμεύσεών μας για...

Mykonos Mayoral Election 2023 - Χρήστος Βερώνης / «Η Παιδεία για μας αποτελεί προτεραιότητα. Το έχουμε αποδείξει με έργα τα οποία θα συνεχίσουμε» διαμηνύει...

Mykonos Mayoral Election 2023 – Αργυρώ Γκύζη: Θέλω να ξαναδώ την Μύκονο Πρώτη Ξανά !!!

Ως υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μυκόνου, δηλώνω υπεύθυνα ότι βγω ή δεν βγω στις δημοτικές εκλογές θα είμαι δίπλα στην παράταξή μου και θα...