Μύκονος – Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Μην πυροβολείτε το νησί μας

Date:

Share:

Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε και βλέπουμε στα κανάλια ένα ανελέητο κυνηγητό και διάφορες κατηγορίες για το νησί μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε η ΜΥΚΟΝΟΣ. Και μόνο με το όνομα αυτό η οποιαδήποτε είδηση πουλάει. Αλλά έλεος. Δεν είμαστε αυτό που λέτε. Βέβαια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαφορά συμβάντα μη νόμιμα. Αλλά μην ισοπεδώνεται τα πάντα.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Το νησί έχει φθάσει εδώ, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την βοήθεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το κράτος εντελώς απών. Ούτε στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι μας. Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Τώρα τελευταία έχουν βαλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Τώρα τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Την στιγμή μάλιστα λειτουργεί υποδειγματικά (δεν είναι νοσοκομείο), με μια πρόεδρο που πασχίζει γι’ αυτό. Η διαφορά το πως ήταν πριν και πως είναι τώρα είναι εμφανής. Οποίος πέσει στην ανάγκη του τότε θα καταλάβει τι προσφέρει και πόσα παραπάνω κάνει, από ένα απλό Κέντρο Υγείας.

Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Καιρό ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά. Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Προβλήματα υπάρχουν. Άλλο τα προβλήματα και άλλο να μας παρουσιάζεται ως εγκληματίες, ως Κολομβία.

Ενα ελάττωμα έχουμε. Λατρεύουμε το νησί μας.

━ more like this

Χρήστος Βερώνης: “Δεν θα επιτρέψουμε, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας”

Mykonos Mayoral Election 2023 - Χρήστος Βερώνης / Οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες το ξέρουν εδώ και χρόνια. Το είπα, όμως, και στη συνέντευξή...

Mykonos Mayoral Election – Σταύρος Γρύμπλας: Μονόδρομος η ενότητα για την επανάκτηση της Μυκόνου – Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Mykonos Mayoral Election - Σταύρος Γρύμπλας / Οι Μυκονιάτες αναζητούν το νέο όραμα και τις νέες απαντήσεις που θα δημιουργήσουν την σωστή κατεύθυνση και...

Χρήστος Ελευθερίου: Συμμερίζομαι τις ανησυχίες των Μυκονιατών και την μεγάλη ευθύνη να κάνουμε την «Μύκονο Πρώτη Ξανά» με το Χρήστο Βερώνη!

Mykonos Mayoral Election 2023 / Ο Χρήστος Ελευθερίου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μυκόνου με την παράταξη «Μύκονος Πρώτη Ξανά» του Χρήστου Βερώνη, εξηγεί τους λόγους...

Περιφερειακές Εκλογές – Σπύρος Αποστόλου: Δίκτυο μεταφορών και παράλληλος σχεδιασμός του νησιωτικού χώρου θα εξασφαλίσουν βιώσιμη κινητικότητα – συνδεσιμότητα στο Ν. Αιγαίο

Aegean Regional Elections - Σπύρος Αποστόλου / Ανάρτηση - άρθρο του  Σπύρου Αποστόλου, για τις συνιστώσες αποτελεσματικότητας του νησιωτικού ∆ικτύου μεταφορών παράλληλα με το...

Μύκονος Δημοτικές Εκλογές – Χρήστος Βερώνης: Νέο Λύκειο στην Ανω Μερά, κατασκευή Στέγης για Εκπαιδευτικούς και ΣΔΕ, στην πρώτη γραμμή των δεσμεύσεών μας για...

Mykonos Mayoral Election 2023 - Χρήστος Βερώνης / «Η Παιδεία για μας αποτελεί προτεραιότητα. Το έχουμε αποδείξει με έργα τα οποία θα συνεχίσουμε» διαμηνύει...