ΔΕΥΑΜ – Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών κλείνει οριστικά – Πλέον σε 4 λεπτά η εκκένωση των βυτίων βοθρολυμάτων στον ΒΙΟΚΑ

Date:

Share:

Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών κλείνει οριστικά προς όφελος των βυτιοφορέων, καθώς τίθενται σε λειτουργία από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜ ΄δυο νέες μονάδες για την εκκένωση των βυτίων βοθρολυμάτων στον ΒΙΟΚΑ

Mykonos – Φρ. Βιγλιάρης / Την ικανοποίηση του εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιόρης καθώς ύστερα από προσπάθειες μηνών –τόσο του ιδίου και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Κουνάνη όσο και του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, επιτέλους δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα της εκφόρτωσης των βυτίων βοθρολυμάτων.

Για παρά πολλά χρόνια η εκφόρτωση των βυτίων βοθρολυμάτων γίνονταν όχι με σωστό και εγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να έχουμε περιβαλλοντική ρύπανση και εστία μολύνσεως για τους περιοίκους.

Πέρυσι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το σωστό δρόμο, αλλά επειδή τα βυτία θα καθυστερούσαν έως 10 λεπτά το καθένα, οι βυτιοφορείς δεν το δέχθηκαν και κατέβηκαν σε απεργία.

Επειδή θα είχαμε μέσα στο καλοκαίρι τεράστια επίπτωση σε αμέτρητες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα βυτία, κάναμε πίσω, αφήνοντας να λειτουργήσουν όπως τους είχαν μάθει για αμέτρητα χρόνια…

Επειδή θα είχαμε μέσα στο καλοκαίρι τεράστια επίπτωση σε αμέτρητες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα βυτία, κάναμε πίσω, αφήνοντας να λειτουργήσουν όπως τους είχαν μάθει για αμέτρητα χρόνια.

Δεσμευτήκαμε όμως τόσο εγώ, ο Γενικός Διευθυντής Κώστα Κουνάνης όσο και οι βυτιοφορείς ότι αυτό το αίσχος θα σταματήσει με την τοποθέτηση και άλλων μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ.

Δεσμευτήκαμε όμως τόσο εγώ, ο Γενικός Διευθυντής Κώστα Κουνάνης όσο και οι βυτιοφορείς ότι αυτό το αίσχος θα σταματήσει με την τοποθέτηση και άλλων μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ.

Ήδη από τον Φεβρουάριο λειτουργεί μια μονάδα με δύο θέσεις για εκφόρτωση βυτίων, με χρόνο εκφόρτωσης τα 4 λεπτά.

Σήμερα λοιπόν παραλάβαμε ακόμη δύο παρόμοιες μονάδες, και έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες εγκαταστάσεις τους …
Έτσι το αργότερο μέχρι 10 Ιουνίου θα υπάρχουν ακόμη 2 θέσεις εκφορτώσεως βυτίων, πάλι σε χρόνο 4 λεπτών…

Καταλαβαίνω την λειτουργία που προσφέρουν οι βυτιοφορείς λυμμάτων και Νερού,αλλά πρέπει πλέον να μπαίνουμε σε μια σειρά…Νομιμότητα, περιβάλλον, προστασία των δημοτών.

Σε όλα αυτά που κατά καιρούς σας αναφέρω, έχουν παίξει μεγάλο ρόλο ο Γενικός Διευθυντής  Κώστας Κουνάνης καθώς και οι εργαζόμενοι στα διάφορα εργοστάσια του νησιού. Δημόσια τους ευχαριστώ.

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι προσπαθούμε για το καλύτερο…δεν τρέφω αυταπάτες ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές, με όση σωστή συντήρηση να έχει γίνει τόσο στα δίκτυα όσο και στα μηχανήματα….

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι προσπαθούμε για το καλύτερο…δεν τρέφω αυταπάτες ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές, με όση σωστή συντήρηση να έχει γίνει τόσο στα δίκτυα όσο και στα μηχανήματα….

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε…..

Φραντζέσκος Βιγλιόρης
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου

Φωτο (από αριστερά):  Ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΜ Κώστας Κουνάνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιόρης, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, και ο υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος του ΒΙΟΚΑ Ευριπίδης Τζουβελακίδης.

━ more like this

Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Συνεχίζουμε το έργο μας. Κοιτάμε Μπροστά. ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ !!!

«Στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μυκόνου, παράγεται ένα σημαντικό έργο σε ζητήματα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικότητας με την πλήρη συνεργασία του Δημάρχου Κωνσταντίνου...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Υπεγράφη η σύμβαση για τις 2 νέες αφαλατώσεις – Καλύπτονται πλέον επαρκώς οι υδρευτικές ανάγκες του νησιού μας!

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, η προγραμματική σύμβαση από τον Δήμο Μυκόνου και την ανάδοχο εταιρεία, για την προμήθεια, και εγκατάσταση των δύο...

Mayor of Syros: Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα με εκπροσώπους της Crystal Water και Κινέζους επενδυτές

Τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, οι εκπρόσωποι της Κατασκευαστικής – Επενδυτικής Εταιρείας Crystal Water S.A....

SYRIZA MP candidate – Γιώργος Μαραγκός: Σε αυτή την αλλαγή να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι

Στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οφείλουμε να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια και θετικό τρόπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς κάθε κατεύθυνση. Το...