Chamber of Cyclades: Digital Marketing-Εργαλεία και Πρακτικές για τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Date:

Share:

Chamber of Cyclades / Δύο νέα δυναμικά webinar σχετικά με την αξιοποίηση του digital marketing και των κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών για τη δημιουργία περιεχομένου και τη βελτίωση της συνολικής εταιρικής online παρουσίας των επιχειρήσεων σχεδιάζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για

  • Τρίτη 23 Μαΐου 2023, για τουριστικές επιχειρήσεις
  • και Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, για εμπορικές επιχειρήσεις τις ώρες 17.30-20.00

με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα webinar απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία/εργαζόμενο τον Κυκλάδων που δραστηριοποιείται στους κλάδους τουρισμού (όπως καταλύματα, εστιατόρια καφε μπαρ, τουριστικά γραφεία, κ.λπ.) και εμπορίου, εστιάζοντας κάθε φορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε κλάδου με σχετικά παραδείγματα (case studies) και αναφορές.

Εισηγητής είναι ο κ. Γιάννης Αγγελάκης, ειδικός σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και marketing, ο οποίος με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στα digital & interactive media θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα:

  • Πώς το περιεχόμενο αποκτά αξία
  • Πώς ενισχύει την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις
  • Ποια είδη περιεχομένου ενδιαφέρουν το κοινό μας

Κοινή θεματολογία που θα αναπτυχθεί και στα δύο webinar είναι ενδεικτικά η εξής:

Digital strategy: Πώς να σχεδιάσουμε και να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησής μας με τρόπο που να ενδιαφέρει το κοινό μας.

Eργαλεία & πρακτικές για να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε την συνολική εταιρική μας παρουσία online.

Πώς δημιουργούμε περιεχόμενο και πώς το μοιραζόμαστε για να έχουμε αναγνωρισιμότητα και πωλήσεις. Πώς εξειδικεύουμε το περιεχόμενο ανάλογα με το κοινό, στο οποίο απευθυνόμαστε, και πώς αξιοποιούμε το περιεχόμενο των επισκεπτών μας.

Κριτικές (reviews): γιατί είναι σημαντικές, πώς επιτυγχάνουμε περισσότερες θετικές αξιολογήσεις και πώς τις αντιμετωπίζουμε σε κάθε πλατφόρμα (ειδική αναφορά σε Google Business Pages/myBusiness).

SEO rankings: πώς θα επιτύχουμε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και πώς θα ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό (ειδική αναφορά για τις πλατφόρμες κρατήσεων που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις).

Χρηστικά εργαλεία νέας εποχής: πρακτικές χρήσεις σε chatGPT και άλλα αντίστοιχα AI εργαλεία που κάνουν την διαφορά, SEO ranking, image video creation tools, κ.ά.

Επιπλέον, όσον αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις θα δοθεί έμφαση στις Εμπειρίες (experiences) και τον καταλυτικό ρόλο τους για τον σύγχρονο ταξιδιώτη και πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Αναγνώριση νέων ταξιδιωτικών τάσεων και πρακτικές αξιοποίησής τους σύμφωνα με την συμπεριφορά του κοινού online.

Επίσης, ειδικά για τις εμπορικές επιχειρήσεις θα αναλυθεί η συμπεριφορά καταναλωτή και ποια είναι τα σημεία που χρειάζεται να εστιάσουμε ώστε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον και πωλήσεις.

Τα webinar θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το κόστος συμμετοχής για το κάθε ένα σεμινάριο ανέρχεται στα 40€ για τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και στα 80€ για τα μη μέλη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν όλα τα χρηστικά link γύρω από την θεματολογία που θα συζητηθεί καθώς και πρόσθετο υλικό ελεύθερης πρόσβασης (όπως site με “δωρεάν” περιεχόμενο, εργαλεία κ.λπ.).

Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να δηλώσει συμμετοχή στον σύνδεσμο https://www.e- kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2271&articleid=68147 έως τις 16 Μαΐου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την υποβολή της αίτησης κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί για τον τρόπο καταβολής του ποσού και τις λεπτομέρειες επιβεβαίωσης της συμμετοχής του.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης καλώντας στα τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο 22810 82346 καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Τήνο 22830 22404.

━ more like this

Climate Change / Oμιλία το Σάββατο 30/3 με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας – Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές της Δήλου...

Climate Change / Oμιλία με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας: Σενάρια πρόβλεψης πλημμύρας έως το 2150. Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές...

Independence Day in Mykonos: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [εικόνες & videos]

Independence Day in Mykonos / Εορτασμός 25ης Μαρτίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων Ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός...

Independence Day in Mykonos: Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν στην Μύκονο, οι εκδηλώσεις για το Έπος του 1821 (Pics – Videos)

Independence Day in Mykonos / Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’21 κορυφώθηκαν, και εφέτος, με την παρέλαση για την Εθνική...

Greek Independence Day: Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Αλέξανδρου Αθανασίου για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το έθνος μας. Είναι ημέρα θρησκευτικής ανάτασης, καθώς εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αλλά και ημέρα μνήμης...

Independence Day in Mykonos, March 25: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ανωμεριτών [pics & video]

Independence Day in Mykonos, March 25 / Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων υπέρ Πατρίδος Ανωμεριτών, ξεκίνησαν...