Κωνσταντίνος Κουκάς: Ο Δήμος Μυκόνου εφέτος θα δαπανήσει 600.000 ευρώ, για την στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έρχονται στο νησί μας

Date:

Share:

Mayor of Mykonos, K. Koukas / Με αφορμή δημοσιεύματα, αναφορές, σχόλια που αφορούν το Δήμο και τη στάση του όσον αφορά τη στέγαση των εκπαιδευτικών, θα ήθελα να επαναλάβω κάποια πράγματα, καθότι “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”.

Η Δημοτική μας Αρχή, ως οφείλει, λειτουργεί με βάση το συμφέρον και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Και οι ανάγκες αυτές είναι άμεσα συνυφασμένες με ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας και ασφάλειας από το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση, που προϋποθέτουν ικανοποιητικούς και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Και αυτό το αποδεικνύουμε με πράξεις!

Η διαφορά μας με όσους το λένε ή το επικαλούνται είναι ότι εμείς το έχουμε αποδείξει με πράξεις. Και όχι με ευχολόγια ή με υποσχέσεις.

Ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος που εισηγήθηκε νόμο στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ψηφίστηκε το 2017 και επιτρέπει στους Δήμους να παρέχουν δωρεάν σίτιση και διαμονή στους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των Δημόσιων Νοσοκομείων, στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος που εισηγήθηκε νόμο στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ψηφίστηκε το 2017 και επιτρέπει στους Δήμους να παρέχουν δωρεάν σίτιση και διαμονή στους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των Δημόσιων Νοσοκομείων, στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Από το 2017, έξι χρόνια πριν, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου αποφάσισε τη διάθεση 350.000 ευρώ ετησίως, αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, στους δημόσιους υπαλλήλους. Από το 2018 λειτουργούμε δημοτικό κοιτώνα για παροχή (μέσω κριτηρίων) δωρεάν κατοικίας για τους εκπαιδευτικούς. Παρά την περιορισμένη προσφορά κατοικιών, προσπαθούμε για την αύξηση των δωρεάν κλινών και με δημόσιες εκκλήσεις. Το 2021 τέθηκε σε λειτουργία και δεύτερος κοιτώνας με χαμηλό μίσθωμα για τους εκπαιδευτικούς της Άνω Μεράς και διατίθενται επιπλέον δωμάτια στο νησί.

 Ο Δήμος τα τελευταία 6 χρόνια, σταθερά και με συνέπεια, δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εφέτος θα δαπανήσει 600.000 ευρώ, για να μπορεί να στηρίζει στο μέτρο του δυνατού τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται στο νησί μας.

Ενα από τα πρώτα θέματα που θέσαμε δυναμικά στη διαδικασία κατάρτισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), ήταν και το θέμα επίλυσης και νομικής κάλυψης για κατασκευή κοινωνική κατοικίας από τον δήμο

Άρα ο Δήμος τα τελευταία 6 χρόνια, σταθερά και με συνέπεια, δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εφέτος θα δαπανήσει 600.000 ευρώ, για να μπορεί να στηρίζει στο μέτρο του δυνατού τους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται στο νησί μας. Το γεγονός ότι, ειδικά για το ζήτημα της στέγασης ζητούμε και τη διάθεση επιπλέον καταλυμάτων για να μισθώσουμε, αποτελεί ένα πρακτικό ζήτημα το οποίο συνιστάται στο ότι για να μισθώσουμε, κάτι που επιμένω δεν είναι στη αρμοδιότητά μας αλλά το κάνουμε για να συμβάλλουμε στη λύση του πρόβλημα, πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη προσφορά. Εξάλλου, ένα από τα πρώτα θέματα που θέσαμε δυναμικά στη διαδικασία κατάρτισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), ήταν και το θέμα επίλυσης και νομικής κάλυψης για κατασκευή κοινωνική κατοικίας από τον δήμο.

Συμπέρασμα πρώτο: Ο Δήμος Μυκόνου δεν διαχωρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους ανάλογα με την υπηρεσία που προσφέρουν. ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ!

Συμπέρασμα δεύτερο: Εμείς υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο τον τόπο μας και κάνουμε ό,τι πρέπει για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες που επιτρέπουν την παροχή ποιοτικών δημοσιών υπηρεσιών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ! 

Συμπέρασμα τρίτο: Όσοι μας ασκούν κριτική για το ενδιαφέρον μας για τους δημόσιους υπαλλήλους παραβιάζουν “ανοιχτές θύρες”. ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΌ ΤΟ 2017. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε τα τελευταία έξι χρόνια.

Συμπέρασμα τέταρτο: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, και στη Μύκονο, αλλά και σε άλλες περιοχές που υπάρχει υψηλό κόστος διαβίωσης.

━ more like this

Climate Change / Oμιλία το Σάββατο 30/3 με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας – Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές της Δήλου...

Climate Change / Oμιλία με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας: Σενάρια πρόβλεψης πλημμύρας έως το 2150. Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές...

Independence Day in Mykonos: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [εικόνες & videos]

Independence Day in Mykonos / Εορτασμός 25ης Μαρτίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων Ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός...

Independence Day in Mykonos: Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν στην Μύκονο, οι εκδηλώσεις για το Έπος του 1821 (Pics – Videos)

Independence Day in Mykonos / Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’21 κορυφώθηκαν, και εφέτος, με την παρέλαση για την Εθνική...

Greek Independence Day: Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Αλέξανδρου Αθανασίου για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το έθνος μας. Είναι ημέρα θρησκευτικής ανάτασης, καθώς εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αλλά και ημέρα μνήμης...

Independence Day in Mykonos, March 25: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ανωμεριτών [pics & video]

Independence Day in Mykonos, March 25 / Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων υπέρ Πατρίδος Ανωμεριτών, ξεκίνησαν...