SYRIZA MP candidate – Γιώργος Μαραγκός: Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Μαραγκού σε Νάξο και Κουφονήσι

Date:

Share:

Τετραήμερη περιοδεία, με την ευκαιρία της παρουσίασης του ψηφοδελτίου Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε στη Νάξο και το Κουφονήσι, κατά το διάστημα από 3/5-6/5, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιώργος Μαραγκός.

Η συνέντευξη τύπου παρουσίασης του ψηφοδελτίου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το συντονιστικό της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, έλαβε χώρα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου, την Τρίτη 3/5 παρουσία των έξι (6) υποψηφίων των Κυκλάδων, των τοπικών ΜΜΕ, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νάξο, ο κ. Μαραγκός, συνοδευόμενος από την συντονίστρια και μέλη του συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου, τον Τομέα ΕΚΑΒ Νάξου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Αστυνομικό Τμήμα, την Πολεοδομία Νάξου, το Λιμεναρχείο ενώ είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει με επιχειρηματίες, πολίτες, φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο στη Χώρα όσο και στα χωριά της Νάξου.

Παράλληλα, πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Κουφονήσι κατά την οποία είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Ως κύρια θέματα ιεραρχήθηκαν, μεταξύ άλλων, η υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από εθνικούς και κοινοτικούς χρηματοδοτικούς πόρους και εργαλεία, η καθυστέρηση στην κατασκευή του φράγματος Τσικαλαριού, η διαχείριση των απορριμμάτων, η συντήρηση του οδικού δικτύου, τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων προσωπικού στον Τομέα ΕΚΑΒ Νάξου, η μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών και η έλλειψη οχημάτων στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου, οι ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ιατρικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και οι διακομιδές ιατρικών περιστατικών, η τουριστική και αναπτυξιακή στρατηγική της Νάξου και του Κουφονησίου, η ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα, με οριζόντιες αλλά και τοπικού χαρακτήρα δράσεις, ο οποίος βάλλεται λόγω του υψηλού κόστους των ζωοτροφών, των λιπασμάτων και της ενεργειακής ακρίβειας, η δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού για τις εποχιακές επιχειρήσεις κλπ.

Ειδικότερα, για τον Τομέα ΕΚΑΒ Νάξου, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σήμερα σε επτά (7) μόνιμους και δύο (2) επικουρικούς ενώ, με βάση τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες, θα έπρεπε να υπερβαίνει κατ΄ ελάχιστο τα δεκαέξι (16) άτομα, με διπλές βάρδιες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Απαιτείται λοιπόν, η άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών υπαλλήλων καθώς και η πραγματοποίηση προκήρυξης για τουλάχιστον οκτώ (8) νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επιπλέον τεσσάρων (4) για το πλωτό μέσο, η οποία θα λαμβάνει υπόψη την εντοπιότητα.

Αντίστοιχα, για το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νάξου, στο οποίο διαπιστώθηκαν σοβαρές ανάγκες και ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές του, απαιτείται η άμεση μονιμοποίηση των εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι εμπαίζονται συστηματικά από την κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 4 χρόνια, χωρίς την προϋπόθεση ορίων ηλικίας, όπως αυτά ισχύουν σήμερα, η ενίσχυση με πρόσθετο προσωπικό αφού στην αρμοδιότητά του εντάσσονται πέραν της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων και Ίος και η Αμοργός και η προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα μπορούν να καλύψουν με επάρκεια τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο κ. Μαραγκός, αφού κατέγραψε τα σημαντικότερα ζητήματα όπως αυτά προαναφέρθηκαν, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προγραμματικές θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τα ζητήματα της υγείας, της νησιωτικότητας, της πραγματοποίησης προσλήψεων, της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και της επιχειρηματικότητας, της χρηματοδότησης επενδύσεων και υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης δεσμευόμενος να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους με σκοπό την αποδοτικότερη αντιμετώπισή τους.

━ more like this

Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Συνεχίζουμε το έργο μας. Κοιτάμε Μπροστά. ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ !!!

«Στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μυκόνου, παράγεται ένα σημαντικό έργο σε ζητήματα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικότητας με την πλήρη συνεργασία του Δημάρχου Κωνσταντίνου...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Υπεγράφη η σύμβαση για τις 2 νέες αφαλατώσεις – Καλύπτονται πλέον επαρκώς οι υδρευτικές ανάγκες του νησιού μας!

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, η προγραμματική σύμβαση από τον Δήμο Μυκόνου και την ανάδοχο εταιρεία, για την προμήθεια, και εγκατάσταση των δύο...

Mayor of Syros: Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα με εκπροσώπους της Crystal Water και Κινέζους επενδυτές

Τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, οι εκπρόσωποι της Κατασκευαστικής – Επενδυτικής Εταιρείας Crystal Water S.A....

SYRIZA MP candidate – Γιώργος Μαραγκός: Σε αυτή την αλλαγή να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι

Στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οφείλουμε να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια και θετικό τρόπο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς κάθε κατεύθυνση. Το...