Regional Elections 2023: Ο Γιάννης Κρητικός, από την Κω,υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Date:

Share:

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Κρητικού, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Ο κ. Κρητικός, Καθηγητής και Διευθυντής Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου καθώς και τ. Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, με πλούσια εμπειρία στην τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Κατά τα τελευταία χρόνια, υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δράσεων, παρεμβάσεων και έργων στην ιστορία των νησιών μας. Από φτωχοί συγγενείς, τα πανέμορφα στολίδια του Νοτίου Αιγαίου καινοτομούν, πρωτοπορούν, σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά, κατά τη διάρκεια πρωτοφανών παγκόσμιων κρίσεων.

Τίποτα από όλα αυτά δεν μας χαρίστηκε, ούτε ήρθε τυχαία. Ήρθαν μετά από την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, την επεξεργασία συγκεκριμένου οδικού χάρτη και την πολύ σκληρή δουλειά του σύγχρονου ηγέτη μας, κ. Γιώργου Χατζημάρκου και των άξιων Συμβούλων και συνεργατών της καταπληκτικής ομάδας ψυχής-παράταξης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο!

Μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί συνεχίζουμε και κατά τη νέα τετραετία πάντα #μπροστά!

Αξίζουμε ακόμα καλύτερα! Μπορούμε ακόμα καλύτερα!».

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Κρητικός είναι Διευθυντής Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε στις Η.Π.Α. όπου και τελείωσε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο (P.S. 85, Queens, New York).
Η οικογένειά του επιστρέφει στην Ελλάδα το 1977 και μένει στην Αθήνα, όπου τελείωσε το 40ο Γυμνάσιο και Λύκειο (Γκράβας, Γαλάτσι).
Μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων πετυχαίνει την εισαγωγή του (1984) στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος Λοχίας Τεθωρακισμένων (Σεπτέμβριος 1988 – Απρίλιος 1990).
Από το 1990 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη Δημόσια Εκπαίδευση, ενώ το 2016 αποκτά Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος, θεατρικής ομάδας και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Υπηρέτησε τους συνδημότες του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου (Δήμου Ηρακλειδών 1999 – 2010 και Δήμου Κω 2011 – 2019) και συνεχίζει να τους υπηρετεί από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (1-9-2019 έως σήμερα).
Στον ελεύθερο χρόνο του προτιμά να ‘σερφάρει’ στο Internet για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα θέματα παγκόσμιας εμβέλειας (περιβάλλον, εκπαίδευση, κτλ.)
Έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη (1995), απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Διονυσία (1999), απόφοιτη BAHons International Hospitality Management του University of Derby.

━ more like this

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...

Mykonos: Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ...

Mykonos ΔΕΥΑΜ: Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης στην Πλατεία Λάκκας

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην Πλατεία Λάκκας (1ο...

Λιμενικό Ταμείο: Εργασίες αποκατάστασης του κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι Μυκόνου [Eικόνες & videos]

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προχώρησε στην αποκατάσταση της υφιστάμενης καθίζησης  επί του  κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι, Τούρλου. Σε παρεμβάσεις αποκατάστασης της καθίζησης που...