Regional Elections 2023: Ο Νικόλαος Φωτεινιάς, από τη Σύρο, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Date:

Share:

Την υποψηφιότητα του Νικόλαου Φωτεινιά, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Ο κ. Φωτεινιάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Σύρου, με εμπειρία δύο θητειών στην τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Μετά από την 9ετή μου εμπειρία στον Πρώτο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησα στον Δήμο μας (σ.σ. Σύρου), αρχικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως μέλος της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Νίκο Λειβαδάρα, σε θέση ευθύνης και άσκηση των καθηκόντων του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισα να συμμετάσχω εκ νέου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στον Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», του οποίου είναι επικεφαλής ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος είναι ο δημιουργικότερος και εργατικότερος Περιφερειάρχης, που έχει περάσει ποτέ από το Νότιο Αιγαίο και ο οποίος διακρίνεται για την προσωπικότητα, το ήθος, την ειλικρίνεια και τις μεγάλες διοικητικές και οργανωτικές δυνατότητες του. Είναι ο Περιφερειάρχης που έχει κάνει εκατοντάδες έργα στο Νότιο Αιγαίο, για τους νησιώτες συμπατριώτες μας, Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιους.

Βασική αρχή μου είναι ότι ένας αιρετός δεν πρέπει να εφησυχάζει ποτέ με την εκλογή του, αλλά να αφυπνίζεται και να δραστηριοποιείται μετά απ’ αυτήν. Αυτό και έκανα όλα αυτά τα χρόνια με πολλή δουλειά, αποτελεσματική συνεργασία, εποικοδομητική σχέση με τους συνεργάτες μου, συνεχή ενημέρωση, δημιουργικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και κυρίως συνεχή και άμεση επαφή με την καθημερινότητα και τα προβλήματα όλων των συνδημοτών και την προσπάθεια για την βελτίωση της ζωής τους και την ανάπτυξη του τόπου.

Τώρα, πιστεύω ότι μπορώ να διευρύνω και να διοχετεύσω την εμπειρία και τις δυνατότητες μου σε περιφερειακό επίπεδο και να αγωνιστώ και πάλι για την ανάπτυξη του τόπου μας αλλά και των νησιών μας του Νότιου Αιγαίου, για να εκπληρώσω τις προσδοκίες αυτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σ’ αυτά και τα έχουν κάνει τους κύριους πρεσβευτές της υπέροχης Πατρίδας μας. Έχοντας την πεποίθηση ότι ένας αιρετός δεν είναι ισόβιος και ότι κρίνεται κάθε ώρα και κάθε στιγμή για την όλη παρουσία και το έργο του, θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να κάνω πραγματικότητα μια βασική αρχή μου: ότι πρέπει να τιμάς αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν και σε τίμησαν με την ψήφο τους και πως πρέπει να αποδείξεις σε όλους ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη τους. Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική παρακαταθήκη από την εννιαετή παρουσία μου στα κοινά και αυτή θα υλοποιήσω και στην επερχόμενη θητεία στον Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν οι συμπολίτες μου, με τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους».

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Φωτεινιάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1960. Από το 1986 εργάζονταν ως δικαστικός υπάλληλος, θέση από την οποία συνταξιοδοτήθηκε στις 25.11.2020. Διετέλεσε κατά περιόδους εκλεγμένο Μέλος, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων και επί δεκαετία διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου στο οικείο Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος επί σειρά ετών: α) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Νομού Κυκλάδων στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) και β) της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων), του οποίου επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων) στην Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).

Επίσης είναι μέλος: α) του Μουσικού Ομίλου Σύρου, β) του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και γ) της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), στην οποία ήταν εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, για αρκετό χρονικό διάστημα. Τώρα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), ως εκπρόσωπος του Δημάρχου.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, όπου και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά» και κατά την διάρκεια αυτής της θητείας του, ήταν Αντιπρόεδρος τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και Μέλος σε Επιτροπές του Δήμου, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, ενίσχυσης των αδύναμων εισοδηματικά ατόμων κ.ά.

Ακολούθως, συμμετείχε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, όπου επανεκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο». Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα. ΄Εχει στην αρμοδιότητα του εκτός της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση του ΚΕΠ του ως άνω Δήμου. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.
Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Στεφάνου.

━ more like this

Independence Day in Mykonos: Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν στην Μύκονο, οι εκδηλώσεις για το Έπος του 1821 (Pics – Videos)

Independence Day in Mykonos / Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’21 κορυφώθηκαν, και εφέτος, με την παρέλαση για την Εθνική...

Greek Independence Day: Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Αλέξανδρου Αθανασίου για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το έθνος μας. Είναι ημέρα θρησκευτικής ανάτασης, καθώς εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αλλά και ημέρα μνήμης...

ΔΕΥΑ Μυκόνου: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων αποχέτευσης στην παραλία, Χώρας Μυκόνου

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Συνεχίζονται οι εργασίες, από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μυκόνου, όσον αφορά την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της τουριστκής...

Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουσαθανάς – Μάγκας, λόγω διαρροής πετρελαίου στο οδόστρωμα, έξω από το Κέντρο Υγείας [video]

Την προσοχή των οδηγών που κινούνται επί του επαρχιακού δρόμου προς Ανω Μερά, έμπροσθεν του Κέντρου Υγείας, λόγω διαρροής πετρελαίου στο οδόστρωμα, εφιστά ο...

Δημήτρης Κουτσούκος: Δεν επιτρέπονται ολισθηρά υλικά βαφής στους κοινόχρηστους χώρους – Χρωματισμός ανά 10ήμερο

Deputy Mayor, Dimitris Koutsoukos / Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος,  ενόψει της τουριστικής περιόδου με ανακοίνωση του ζητά την συνεργασία των...