Mykonos & Aegean Islands news

SYRIZA MP candidate: Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων Γιώργου Μαραγκού, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη Νάξο

Τη Νάξο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός το τριήμερο 7/4 έως 9/4/2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μαραγκός είχε συνεργασία με τη συντονίστρια και μέλη του συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου επί οργανωτικών και λοιπών θεμάτων που άπτονται των επικείμενων εθνικών εκλογών, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, επισκέφθηκε συνοδεία κομματικών στελεχών χωριά και περιοχές της Νάξου ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, επιχειρηματίες, φίλους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σημειώνεται ότι, την ίδια περίοδο βρέθηκε στο νησί και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Μαρία Χανιώτη η οποία συμμετείχε, από κοινού, με τον κ. Μαραγκό στην πλειοψηφία των αναφερόμενων συναντήσεων και δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαραγκός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, κ. Δημήτρη Καπούνη και τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ.κ. Νίκο Κουτελιέρη, Μανόλη Μπαρδάνη και Γιώργο Κάβουρα αντίστοιχα.

Παράλληλα, πραγματοποίησε επισκέψεις, συνοδεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου όπως η Κωμιακή, ο Κινίδαρος και το Χαλκί έχοντας τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με πλήθος πολιτών και επιχειρηματιών ενώ, την 9/4, παρευρέθη στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής επί τη αφορμή του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων.

Τέλος, επισκέφθηκε το φράγμα του Τσικαλαριού, ένα σημαντικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη και την υδροδότηση της Νάξου, για το οποίο είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε τεχνικό επίπεδο αλλά και να πληροφορηθεί λεπτομερώς για την αδικαιολόγητη πολυετή καθυστέρηση την οποία εμφανίζει η υλοποίησή του, συνεπεία εξόφθαλμων παλινωδιών και φρούδων υποσχέσεων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.

Ως κύρια θέματα ιεραρχήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα και η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσής του με τον τουρισμό, οι δραστηριότητες, η λειτουργία και η στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξης της ΕΑΣ Νάξου η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο αγροτικό συνεταιρισμό του Αιγαίου, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τριτογενή τομέα εξαιτίας του υφιστάμενου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου και της αδυναμίας εύρεσης προσωπικού, η εγκατάλειψη που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών εξαιτίας της απουσίας πρωτοβουλιών από την κεντρική κυβέρνηση για τη συγκράτηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων, η ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών πρωτοβουλιών για τη νησιωτικότητα, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που εξαντλούν τα εισοδήματα κλπ

Σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων και της καταγραφής των σημαντικότερων προβλημάτων, όπως αυτά ετέθησαν στις αναφερόμενες συναντήσεις, ο κ. Μαραγκός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προγραμματικές θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τα ζητήματα της υγείας, της νησιωτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της χρηματοδότησης υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, δεσμευόμενος να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους με σκοπό την επωφελέστερη δυνατή και αποδοτικότερη επίλυσή τους.

Γιώργος Μαραγκός
Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ