Mykonos & Aegean Islands news

SYRIZA MP candidate: Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτού Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Χρύσας Καραγιάννη στο νησί της Σύμης

Επίσκεψη πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσα Καραγιάννη στο νησί της Σύμης στο πλαίσιο των περιοδειών της στα Δωδεκάνησα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι της εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, ενώ κατ’ ιδίαν συνάντηση πραγματοποίησε με τον Αντιδήμαρχο του νησιού κ. Νικήτα Γρύλλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του δήμου για την εξεύρεση λύσεων σε καίρια προβλήματα. Στην συζήτηση για άλλη μια φορά κυριάρχησε το ζήτημα των ελλείψεων στον τομέα της υγείας στο νησί. Παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή στην Σύμη υπηρετούν 5 αγροτικοί γιατροί δεν επαρκούν για να καλυφθούν υγειονομικά οι 3.000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες υπερδιπλασιάζονται.

Είναι σημαντικό, όπως μετέφερε και ο κ. Γρύλλης, εν’ όψει και της νέας τουριστικής σεζόν το Κ.Υ του νησιού να ενισχυθεί με γιατρούς ειδικότητας όπως Ορθοπεδικό και Ακτινολόγο, προκειμένου να λειτουργήσει και το Ακτινολογικό Τμήμα. Επιπλέον, ενίσχυση χρειάζεται και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το ΕΚΑΒ στο νησί μιας και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε οδηγός ασθενοφόρου. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας στην Χρύσα Καραγιάννη κατά την συνάντησή τους μαζί της.

Η υγεία στα νησιά μας ακόμα νοσεί , σημείωσε η Χρύσα Καραγιάννη, και ενώ βρισκόμαστε στο 2023 σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει από πλευράς της Κυβέρνησης για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας των νησιών. Όσο καλές προθέσεις και αν έχουν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν η επίσημη πολιτεία είναι απούσα αυτό κάτι σημαίνει για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και για την θέση στην οποία έχει τοποθετήσει τους νησιώτες. Δεν αποτελούμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είναι επιλογή μας να μένουμε στα νησιά μικρά ή μεγάλα και να φυλάμε Θερμοπύλες, τόνισε η Χρύσα Καραγιάννη, και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί.