Mykonos & Aegean Islands news

Κατερίνα Μονογυιού: Η Μύκονος ενισχύεται με 130 αστυνομικούς και η Σαντορίνη με τουλάχιστον 90 για τη φετινή τουριστική σεζόν

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο. Η βουλευτής τόνισε στον Αρχηγό την ανάγκη στελέχωσης και επάνδρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων στις Κυκλάδες ενόψει της τουριστικής σεζόν με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας, ειδικότερα στα νησιά που έχουν αυξημένη τουριστική κίνηση όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ο Αρχηγός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι 30 αστυνομικοί θα ενισχύσουν την τοπική Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου πριν το Πάσχα ενώ ακόμα 100 αστυνομικοί θα φτάσουν στο νησί μετά το Πάσχα.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Φέτος τα νησιά μας θα είναι σημαντικά πιο στελεχωμένα σε σχέση με πέρυσι ώστε να μπει φρένο σε κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, τροχονομικές παραβάσεις και κάθε λογής παραβατική δραστηριότητα. Η ισχυρή αστυνόμευση είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των επισκεπτών και των νησιωτών, για τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και την πάταξη της εγκληματικότητας. Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος η Μύκονος θα είναι θωρακισμένη με 130 αστυνομικούς ενώ η Σαντορίνη θα είναι ενισχυμένη κατά τουλάχιστον 90 αστυνομικούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο για την ισχυρή βούληση του για την πάταξη της εγκληματικότητας στα νησιά μας και να του ευχηθώ καλή αρχή και καλή δύναμη στα νέα απαιτητικά καθήκοντα του.»