K. Koukas on ERT: Ταμειακή μηχανή της Ελλάδος η Μύκονος – Θέλουμε 100% ελεγκτικούς μηχανισμούς [video]

Date:

Share:

«Προφανώς έγιναν κάποια περιστατικά τα οποία μας βρίσκουν όλους αντίθετους. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει κάπου αλλού» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

Για τα απειλητικά μηνύματα και τη βιαιοπραγία κατά αρχαιολόγων μίλησε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχος Μυκόνου λέγοντας ότι η κοινωνία των 15.000 είναι μικρή και γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους καλά. Όσον αφορά τις απειλές και το περιστατικό βιαιοπραγίας εις βάρος του μοναδικού αρχαιολόγου του νησιού υποστήριξε ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν σε περιοχές με πολύ τουρισμό και πλούτο.

«Προφανώς έγιναν κάποια περιστατικά τα οποία μας βρίσκουν όλους αντίθετους. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει κάπου αλλού. Είναι περιστατικά τα οποία συμβαίνουν στα μέρη στα οποία υπάρχει πολύς τουρισμός, στα οποία υπάρχει πάρα πολύς πλούτος. Τα καταδικάζουμε, ελπίζουμε να μην ξαναγίνουν» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Κουκάς.

Βιτρίνα της Ελλάδος η Μύκονος

Συμφωνα με όσα δήλωσε στις «Συνδέσεις» «η Μύκονος παραμένει ακόμα ένα πανέμορφο νησί. Παραμένει η βιτρίνα της Ελλάδος, παραμένει η ταμειακή μηχανή της Ελλάδος και θα πρέπει όλοι μαζί, με πρώτο τον πρωθυπουργό της χώρας, να προστατεύσουμε νησιά όπως η Μύκονος, τα οποία δουλεύουν για ολόκληρη την Ελλάδα. Εγώ χαιρετίζω και μια πρόσφατη σύσκεψη που έγινε και ευελπιστώ να είναι η αρχή ακόμη περισσότερων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Μυκόνου.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του δέχθηκε πιέσεις από την «τοπική μαφία» ο κ. Κουκάς απάντησε ότι διαφωνεί με την ορολογία . «Ως νομικός δεν θεωρώ ότι υπάρχει οργανωμένο έγκλημα στη Μύκονο. Για δημοσιογραφικούς λόγους χρησιμοποιείται. Προσωπικά δεν έχω δεχθεί απειλές. Είμαι αρκετά χρόνια δήμαρχος και αν έχω δεχθεί απειλές δεν νομίζω ότι έχω δεχθεί περισσότερες από όσες έχουν δεχθεί άλλοι συνάδελφοί μου δήμαρχοι οι οποίοι χειριζόμαστε πάρα πολλές καταστάσεις. Λέμε πολλά όχι. Πολύς κόσμος που μας πιέζει. Είναι Είναι στα πλαίσια της λειτουργίας ενός δημάρχου να τον πιέζουν», υποστήριξε ο κ. Κουκάς.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, το 2018 ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν αντιδήμαρχος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού που δεν είχε να κάνει με την προσωπική του ζωή, όπως συμβαίνει σήμερα και με τον αρχαιολόγο. Μιλώντας για τον εκφοβισμό που υπέστη ο συνεργάτης του διατύπωσε την πεποίθηση ότι λόγω των υπηρεσιακών του καθηκόντων -ως συνεργάτης μου τότε- έπεσε θύμα βιαιοπραγίας.

Θέλουμε 100% ελεγκτικούς μηχανισμούς

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της διενέργειας ελέγχου στο νησί για τα κυκλώματα που ασκούν πιέσεις μέσω εκφοβισμού ωστόσο, αναρωτήθηκε ποιος θα το κάνει αυτό. «Θέλουμε 100% ελεγκτικούς μηχανισμούς, στελεχωμένες σε όλα τα επίπεδα, είτε η αρχαιολογία ή η πολεοδομία, είτε η Κτηματική Υπηρεσία που θα ελέγξει την ανομία στις παραλίες είναι υπάλληλοι του Δήμου» είπε επισημαίνοντας ότι στο νησί της Μυκόνου, από το 2017 δεν υπάρχει κανένας μηχανικός υπάλληλος του Δήμου, με απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών, αποκαλύπτοντας ότι τις αρμοδιότητες τις έχει ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης.

«Ζητάμε επίμονα τη στελέχωση με πέντε μηχανικούς που είναι το μίνιμουμ για να υπάρξει πολεοδομία αυτόνομη στο Δήμο από το αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε» δήλωσε ο κ. Κουκάς.

Ερωτηθείς για το εάν έχει γίνει κάποια κατεδάφιση τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στο 2021 όταν με πρωτοβουλία του Δήμου, κατεδάφισαν μια αυθαίρετη εγκατάσταση στην παραλία Καλό Λιβάδι.

«Ο Δήμος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με μπουλντόζες έκανε κατεδάφιση. Η πολιτεία οργανωμένα, όπως θα έπρεπε μέσω των κανονικών της υπηρεσιών, είχε κατεδαφίσει πριν κάποια χρόνια σε μια άλλη περιοχή της Άνω Μεράς στον Καλαφάτη, κάποιες αυθαίρετες κατά τη γνώμη τους τότε εγκαταστάσεις, παρόλο που υπήρχε διαφωνία με τις τοπικές αρχές. Προσπαθώ να μετρήσω, βέβαια, και τις κατεδαφίσεις σε επίπεδο νομού Κυκλάδων και γενικότερα και δεν νομίζω ότι στη Μύκονο ανακαλύψαμε την αυθαιρεσία μόνο» επισήμανε.

Σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου που συνέβη προ ημερών στην Αθήνα υποστήριξε ότι αφορά το νησί στο πλαίσιο ότι επειδή υπηρεσιακά ασχολείται με τη Μύκονο. «Στη Μύκονο πια ξέρετε, δεν είμαστε μόνο Μυκονιάτες. Το τίμημα της επιτυχίας είναι ότι όλοι θέλουν να έρθουν εδώ. Όλοι θέλουν να επενδύσουν. Εδώ δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Το καλοκαίρι έχουν έρθει επιχειρηματίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος, που είναι και εξαιρετικός έχει ένα εύρος υποθέσεων. Σκεφτείτε ότι για κάθε οικοδομική άδεια που πρέπει να βγει στο νησί όλο πρέπει προηγούμενα να υπάρξει μία άδεια, να υπάρξουν τομές και να υπάρξει μια έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που υπηρετεί ο συγκεκριμένος. Έχει αυτό το κομμάτι σχεδόν μόνος του. Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες» συμπλήρωσε.

Και όπως επισήμανε, στο νησί χρειάζονται 200 έμπειροι αστυνομικοί. «Δε χρειάζεται στη Μύκονο να έχουμε δόκιμους, όπως και αστυνομικούς που δεν μιλάνε αγγλικά». Ο κ. Κουκάς πρόσθεσε ότι την τουριστική περίοδο στο δημοφιλές νησί δουλεύουν 30.000 άνθρωποι και οι τουρίστες. «Αυτός ο τόπος έχει ανάγκη για υποδομές για 200.000 άτομα», συμπλήρωσε λέγοντας ότι στο νησί χορηγούν επίδομα σίτισης και στέγασης στους δημοσίους υπαλλήλους.

━ more like this

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...

Mykonos: Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ...

Mykonos ΔΕΥΑΜ: Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης στην Πλατεία Λάκκας

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην Πλατεία Λάκκας (1ο...

Λιμενικό Ταμείο: Εργασίες αποκατάστασης του κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι Μυκόνου [Eικόνες & videos]

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προχώρησε στην αποκατάσταση της υφιστάμενης καθίζησης  επί του  κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι, Τούρλου. Σε παρεμβάσεις αποκατάστασης της καθίζησης που...