Mykonos: 20 Χρόνια ΕΡ.Ο.Σ Μυκόνου – Νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Δημήτρη Ρουσουνέλο

Date:

Share:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε από τις εκλογές του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου Μυκόνου, ενός εκ των πλέον δραστήριων συλλόγων στο Νότιο Αιγαίο, με δράσεις τόσο στον τομέα της ελαιοκομίας όσο και στον τομέα της αμπελουργίας, που συνεχίζει αδιάλειπτα να προασπίζεται την γαστρονομική ταυτότητα της Μυκόνου.

Σε συνέχεια της εκλογικής διαδικασίας για το νέο Δ.Σ. του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου Μυκόνου που έγινε στις 12 Μαρτίου στην Άνω Μερά, τα εκλεγέντα μέλη συναντήθηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 για τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Ομόφωνα, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η νέα σύσταση του Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Ρουσουνέλος Δημήτρης
Αντιπρόεδρος: Ασημομύτης Γιώργος
Γραμματέας: Κουσαθανάς Βαγγέλης
Ταμίας: Κουσαθανάς Μαν. Δημήτρης
Μέλος: Νιμέρ Μονίρ

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν αποφάσεις της Γ.Σ. και προτάσεις μελών, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις εξής δράσεις:

1. Το Σάββατο 1 Απρίλη η ετήσια Γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ., που στερηθήκαμε για 3 χρόνια, θα γίνει φέτος στο κελί του Αγίου Φλώρου στην Κουκουλού (στο πατρικό του Αντιπροέδρου Γιώργου Ασημομύτη)
Όπως πάντα η εκδήλωση είναι ανοικτή για τα μέλη με τις οικογένειές μας και στους φίλους του ΕΡ.Ο.Σ. Παραδοσιακά ερχόμαστε με τους μεζέδες μας και το κρασί μας.

2. Από το Χωράφι ως το Λιοτρίβι, το Σάββατο 22 Απρίλη 2023 (παραμονή του Θωμά) μια ακόμα εκπαιδευτική αναφορά στη διαδρομή και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στις ελιές μας για να έχουμε την καλύτερη δυνατόν παραγωγή.
Κοντά μας για 4η φορά ο αγαπητός μας Γιάννης Καρβέλας, εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελαιολάδου, και φίλος πια του ΕΡ.Ο.Σ.

3. Παραδοσιακές Καλλιέργειες και Δενδροκομία στη Μύκονο. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των στόχων και των δράσεων του Συλλόγου θα γίνει διερεύνηση για προγραμματισμό, αλλά και σωστή ενημέρωση, που θα αφορά και σε άλλα δέντρα και καλλιέργειες που παραδοσιακά είχαμε και έχουμε στο νησί, όπως: η ροδιά, η συκιά, η κυδωνιά, η αμπουρνελιά, η κουντουριδιά, η σκαμιά, ο βέλανος κ.ά.
Πέρα από την καλλιέργεια θα υπάρξει σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και θεματολογία που θα αφορά στη γευστική απόλαυση και διαχείριση της συγκομιδής των αντίστοιχων προϊόντων.

20χρονο ταξίδι, μια γλυκιά Οδύσσεια
Το ταξίδι με το νέο Δ.Σ. ύστερα από 3ετή αναγκαστική απραξία λόγω της Covid-19, μόλις ξεκίνησε. Στο μπάρκο του ΕΡ.Ο.Σ. ιδέες και πρόσωπα καινούργια και παλιά, με όρεξη για να πάει η ερασιτεχνική καλλιέργεια στο νησί ακόμα παραπέρα.
Ζητάμε όλων των μελών και των φίλων μας την ουσιαστική συνδρομή και βοήθεια.
Η προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2002 από άτομα εμπνευσμένα, αξίζει να συνεχίσει.
Καλή θητεία στο νέο Συμβούλιο και καλές συγκομιδές σε όλους τους καλλιεργητές.

━ more like this

Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Συνεχίζουμε το έργο μας. Κοιτάμε Μπροστά. ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ !!!

«Στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μυκόνου, παράγεται ένα σημαντικό έργο σε ζητήματα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικότητας με την πλήρη συνεργασία του Δημάρχου Κωνσταντίνου...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των...

Mayor of Syros: Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα με εκπροσώπους της Crystal Water και Κινέζους επενδυτές

Τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, οι εκπρόσωποι της Κατασκευαστικής – Επενδυτικής Εταιρείας Crystal Water S.A....

Aegean Islands – ICASSP 2023: Στη Ρόδο οι παγκόσμιοι κολοσσοί Apple, Google, Amazon, Microsoft για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο που στηρίζει η Περιφέρεια Ν....

Η Ρόδος «κέρδισε» τη διεθνή διοργάνωση του μεγαλύτερου οργανισμού Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στον κόσμο με τους 4.000 συνέδρους και χάρη στη δέσμευσή...

Ξεκίνησε η καμπάνια της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου για την συνετή χρήση του νερού με σύνθημα «Less is more – Save water on Mykonos»

Save water on Mykonos. Less water by individuals means more water for the community. Η ΔΕΥΑ Μυκόνου, μέσα από τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια «Less is...