Mykonos & Aegean Islands news

Προέγκριση έργου αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προϋπολογισμού 360.000 ευρώ

Ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου:Βελτίωση αγροτικής οδού από δρόμο Χώρας Νάξου-Αγίου Προκοπίου έως όριο Οικισμού Αγίας Άννας», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από οδηγίες του Υπουργού κ. Γεωργίου Γεωργαντά και του Υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, προχώρησε στην προέγκριση διακήρυξης έργου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του πρώτου υποέργου με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδού από δρόμο Χώρας Νάξου-Αγίου Προκοπίου έως όριο Οικισμού Αγίας Άννας», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της Δράσης 4.3.4 Βελτίωση« πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης ανέρχεται στα 360.000 ευρώ και η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Η υλοποίηση του έργου ξεκινά σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών, προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών. Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο οποίος εξυπηρετεί γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την οικονομική αποδοτικότητα αυτών, συνολικού μήκους 1.517,93 μέτρων. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται στην πράξη ο στόχος της τοπικής ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στην τεράστια δυναμική που διαθέτει ο πρωτογενής τομέας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μου για την υλοποίηση του έργου, για την αποτελεσματικότητα τους και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις Κυκλάδες μας.»