Mykonos & Aegean Islands news

Mykonos: Στα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου το νέο βιβλίο της Δήμητρας Σικινιώτου-Νάζου ” O Αυγουστής και η νύχτα με τις Γιαλούδες”

Στα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου, το νέο βιβλίο της Δήμητρας Σικινιώτου-Νάζου ” O Αυγουστής και η νύχτα με τις Γιαλούδες” και διατίθεται στην τιμή των 12 ευρώ.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία “Βιβλιοχώρα” και “Μύλος”, από τις εκδόσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ σε εικονογράφηση του Μάκης Μωράκη, το τελευταίο παραμύθι της Δήμητρας Νάζου για μικρούς και μεγάλους,  το οποίο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως δώρο για την Πρωτοχρονιά.

Ο Νικόλαος Πολίτης, πατέρας της Λαογραφίας γράφει για τις Γιαλούδες της Μυκόνου: ” Σε μια ρεματιά που λέγεται Ρουνουνάρα, κοντά στη Χώρα, πλένουν όλη την ημέρα οι Γιαλούδες. Είναι νέες ασπροφόρες και πολλές γυναίκες τις είδαν να πλένουν και να απλώνουν τα ρούχα τους στον ήλιο για να τα στεγνώσουν. Και σε άλλα μέρη της Μυκόνου, κοντά σε στέρνες ή ρέματα, είδαν πολλές Γιαλούδες το καλοκαίρι να πλένουν. Μα άμα το καταλάβουν ότι τις είδε κάποια γυναίκα, αμέσως εξαφανίζονται.”