Mykonos & Aegean Islands news

Αικατερίνη Μονογυιού: 50 χρόνια γόνιμης συνεργασίας των Ελλήνων εφοπλιστών με τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Propeller Club στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων γόνιμης συνεργασίας των Ελλήνων Εφοπλιστών με τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. Jung Il Lee ενώ παράλληλα ο Συριανός ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Γιώργος Μ. Φουστάνος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Made in South Korea – Fifty Υears of Greek Shipbuilding Activity in the Land of the Morning Calm».

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες, είναι εγκάρδιες και παραδοσιακά φιλικές με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς. Οι ναυπηγήσεις μεγάλου αριθμού πλοίων ελληνικών συμφερόντων -κατά μέσο όρο ετησίως το 25% των συνολικών παραγγελιών- σε νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, ενδυναμώνουν τις διμερείς μας σχέσεις. Ελλάδα και Νότια Κορέα μετρούν 50 χρόνια γόνιμης συνεργασίας και είμαι σίγουρη ότι αυτές οι ισχυρές σχέσεις θα συνεχιστούν και θα εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο.

Τα ναυπηγεία Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά αναγεννούν την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία με δυναμικό τρόπο και επανατοποθετούν πρωταγωνιστικά και ανταγωνιστικά την Ελλάδα μας στη διεθνή αγορά. Ήδη πολλοί εφοπλιστές δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη φέρνοντας τα πλοία τους στις εγχώριες γιάρδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Κωστή Ι. Φραγκούλη, την Γενική Γραμματέα κ. Δανάη Μπεζαντάκου καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του PropellerClub για την τιμητική πρόσκληση.»