Mykonos & Aegean Islands news

Πρόσκληση στον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β’ αναγγέλλει στον φιλευσεβή και φιλεόρτιο λαό της Μυκόνου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου, ότι η ενιαύσιος Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου ( Π.Δ. 139/15.10.2013), θα εορτασθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, θα τελεσθεί εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά:
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

07.30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου
08.00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία
08.45π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, Σερρών κ.κ.Θεολόγου και Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και της παραλίας (Γιαλός) Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο τέλος της πανηγύρεως του Αγίου Αρτεμίου θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τα Σωματεία Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού, Μυκόνου, Δήλου και Τούρλου.

Στις Λειτουργικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στη Μύκονο, επί τη εορτίω μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου, θα παραστεί η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού.

Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να παραστούν και να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελεστούν, τιμώντες την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και λαμβάνοντες την εκ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ευλογίαν.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός.