Πρόσκληση στον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Date:

Share:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β’ αναγγέλλει στον φιλευσεβή και φιλεόρτιο λαό της Μυκόνου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου, ότι η ενιαύσιος Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου ( Π.Δ. 139/15.10.2013), θα εορτασθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, θα τελεσθεί εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά:
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

  • 7.00 μ.μ.: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος αυτώ του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σερρών κ.κ.Θεολόγου.
    (Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στις 19:30, στην περιοχή Λίμνης της Χώρας Μυκόνου.)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

07.30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου
08.00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία
08.45π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, Σερρών κ.κ.Θεολόγου και Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και της παραλίας (Γιαλός) Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο τέλος της πανηγύρεως του Αγίου Αρτεμίου θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τα Σωματεία Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού, Μυκόνου, Δήλου και Τούρλου.

Στις Λειτουργικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στη Μύκονο, επί τη εορτίω μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου, θα παραστεί η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού.

Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να παραστούν και να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελεστούν, τιμώντες την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και λαμβάνοντες την εκ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ευλογίαν.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός.

━ more like this

Mykonos: Πρόσκληση σε συναυλία του Μουσικού Συνόλου «Πολυφωνία» του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Γρυπάρειο [Video]

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυκόνου, Σάκης Αγορογιάννης, σας προσκαλεί στη συναυλία του Μουσικού Συνόλου «Πολυφωνία» του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα,...

Climate Change / Oμιλία το Σάββατο 30/3 με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας – Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές της Δήλου...

Climate Change / Oμιλία με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και άνοδος της στάθμης της θάλασσας: Σενάρια πρόβλεψης πλημμύρας έως το 2150. Πόσο κινδυνεύουν οι ακτές...

Independence Day in Mykonos: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων [εικόνες & videos]

Independence Day in Mykonos / Εορτασμός 25ης Μαρτίου - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Μυκονίων και κατάθεση στεφάνων Ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός...

Independence Day in Mykonos: Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν στην Μύκονο, οι εκδηλώσεις για το Έπος του 1821 (Pics – Videos)

Independence Day in Mykonos / Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’21 κορυφώθηκαν, και εφέτος, με την παρέλαση για την Εθνική...

Greek Independence Day: Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Αλέξανδρου Αθανασίου για «την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για το έθνος μας. Είναι ημέρα θρησκευτικής ανάτασης, καθώς εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αλλά και ημέρα μνήμης...