Πρόσκληση στον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Date:

Share:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β’ αναγγέλλει στον φιλευσεβή και φιλεόρτιο λαό της Μυκόνου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου, ότι η ενιαύσιος Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου ( Π.Δ. 139/15.10.2013), θα εορτασθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, θα τελεσθεί εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά:
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

  • 7.00 μ.μ.: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος αυτώ του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σερρών κ.κ.Θεολόγου.
    (Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στις 19:30, στην περιοχή Λίμνης της Χώρας Μυκόνου.)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

07.30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου
08.00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία
08.45π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, Σερρών κ.κ.Θεολόγου και Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και της παραλίας (Γιαλός) Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο τέλος της πανηγύρεως του Αγίου Αρτεμίου θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τα Σωματεία Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού, Μυκόνου, Δήλου και Τούρλου.

Στις Λειτουργικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στη Μύκονο, επί τη εορτίω μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου, θα παραστεί η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού.

Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να παραστούν και να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελεστούν, τιμώντες την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και λαμβάνοντες την εκ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ευλογίαν.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός.

━ more like this

Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Συνεχίζουμε το έργο μας. Κοιτάμε Μπροστά. ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ !!!

«Στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μυκόνου, παράγεται ένα σημαντικό έργο σε ζητήματα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικότητας με την πλήρη συνεργασία του Δημάρχου Κωνσταντίνου...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Πρώτος εγώ θα προασπίζομαι και θα προβάλλω τις ομορφιές, αλλά και τις ανάγκες του τόπου μου

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα την εφαρμογή της νομιμότητας στο νησί, επιβάλλεται και η ταχύτερη προώθηση όλων των...

Κωνσταντίνος Κουκάς: Υπεγράφη η σύμβαση για τις 2 νέες αφαλατώσεις – Καλύπτονται πλέον επαρκώς οι υδρευτικές ανάγκες του νησιού μας!

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, η προγραμματική σύμβαση από τον Δήμο Μυκόνου και την ανάδοχο εταιρεία, για την προμήθεια, και εγκατάσταση των δύο...

Mayor of Syros: Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Λειβαδάρα με εκπροσώπους της Crystal Water και Κινέζους επενδυτές

Τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, οι εκπρόσωποι της Κατασκευαστικής – Επενδυτικής Εταιρείας Crystal Water S.A....

Aegean Islands – ICASSP 2023: Στη Ρόδο οι παγκόσμιοι κολοσσοί Apple, Google, Amazon, Microsoft για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο που στηρίζει η Περιφέρεια Ν....

Η Ρόδος «κέρδισε» τη διεθνή διοργάνωση του μεγαλύτερου οργανισμού Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στον κόσμο με τους 4.000 συνέδρους και χάρη στη δέσμευσή...