Πρόσκληση στον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Date:

Share:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος Β’ αναγγέλλει στον φιλευσεβή και φιλεόρτιο λαό της Μυκόνου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου, ότι η ενιαύσιος Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου ( Π.Δ. 139/15.10.2013), θα εορτασθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, θα τελεσθεί εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά:
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

  • 7.00 μ.μ.: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος αυτώ του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σερρών κ.κ.Θεολόγου.
    (Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στις 19:30, στην περιοχή Λίμνης της Χώρας Μυκόνου.)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

07.30 π.μ.: Έναρξη του Όρθρου
08.00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία
08.45π.μ.: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, Σερρών κ.κ.Θεολόγου και Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει πάνδημη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και της παραλίας (Γιαλός) Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο τέλος της πανηγύρεως του Αγίου Αρτεμίου θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τα Σωματεία Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού, Μυκόνου, Δήλου και Τούρλου.

Στις Λειτουργικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στη Μύκονο, επί τη εορτίω μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου της Μυκόνου, θα παραστεί η Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού.

Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί να παραστούν και να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελεστούν, τιμώντες την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και λαμβάνοντες την εκ του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ευλογίαν.

Τελετάρχης ορίζεται ο Αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου και Δήλου και πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός.

━ more like this

Συνεδριάζει, “Δια Περιφοράς”, την Τρίτη το Δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου – Τι θα συζητηθεί

Mykonos City Council Meeting / Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δια Περιφοράς Ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, σας προσκαλούν να...

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και δεν ξεχνούμε πως οφείλουμε καθημερινά να εστιάζουμε την προσοχή...

Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μυκόνου

Με την ακρόαση εκπροσώπων των τοπικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, συνεχίζονται,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, οι συζητήσεις της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης...

Municipality of Mykonos: Μέριμνα για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων με προμήθεια ξηράς τροφής από ιδίους πόρους

Ο Δήμος Μυκόνου πρόκειται να αναθέσει την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια τροφών για την σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς», διαθέτοντας από ιδίους πόρους 31.593,65...

Αικατερίνη Μονογυιού: 50 χρόνια γόνιμης συνεργασίας των Ελλήνων εφοπλιστών με τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Propeller Club στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά με την ευκαιρία...