Mykonos & Aegean Islands news

Uefa: Ξεκινάει το πρόγραμμα ορθίων στις διοργανώσεις της

Η UEFA, μετά την έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του προγράμματος “Standing Facilities Observer” για τη χρήση των λεγόμενων «ασφαλών περιοχών ορθίων» (safe standing area) από τους θεατές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της των ανδρών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23 σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία.

Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να εισαχθεί με ασφάλεια στις διοργανώσεις της UEFA, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcio e finanza.

Οι «ασφαλείς περιοχές ορθίων» είναι οι χώροι όπου οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες όρθιοι, χάρη σε ένα συγκεκριμένο σύστημα καθισμάτων (που ονομάζεται “rail seating”) που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με επαρκή ασφάλεια.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη τάση προς τη χρήση θέσεων όρθιων.

Έχει ήδη εγκριθεί και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Στην Ιταλία και την Ισπανία, από την άλλη πλευρά, δεν προβλέπονται τέτοιες δομές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις φάσεις των ομίλων και τις φάσεις «νοκ άουτ» μέχρι τους ημιτελικούς των συλλόγων ανδρών της UEFA 2022/23. Οι τελικοί εξαιρούνται.