Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Ναύτη Σύρου κατέθεσε η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού

Date:

Share:

Η Βουλευτής Κυκλάδων, Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε στεφάνι, σήμερα το πρωί, στο Μνημείο Αγνώστου Ναύτη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Σύρο για τις εκδηλώσεις “Ναυτικές Εορτές Σύρου”.

Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους η Σύρος συνδύασε την ιστορία της με τη ναυτιλία και μέχρι τη δεκαετία του 1880 υπήρξε το σημαντικότερο ναυτιλιακό και ναυπηγικό κέντρο της ιστιοφόρου ναυτιλίας του Αιγαίου και ίσως της Ανατολικής Μεσογείου. Η αναβίωση των Ναυτικών Εορτών της Σύρου αναδεικνύει τη ναυτική ιστορία του νησιού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του Άγνωστου Ναύτη.

Οι Ναυτικές Εορτές Σύρου 2022, αφιερωμένες στον Στυλιανό Λυκούδη Αντιναύαρχο του Βασιλικού Ναυτικού και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,  αναβιώνουν και επαναθεσπίζονται με πρωτοβουλία της Ομάδας Φίλων Της Συριανής Ιστορίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τον ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO XΙΟΥ, ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ και ΨΑΡΡΩΝ και άλλων φορέων και υποστηρικτών από την Σύρο και όλη την Ελλάδα.

━ more like this

Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στην Νάξο

Η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στο νησί της Νάξου, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, που...