Μύκονος – Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Μην πυροβολείτε το νησί μας

Date:

Share:

Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε και βλέπουμε στα κανάλια ένα ανελέητο κυνηγητό και διάφορες κατηγορίες για το νησί μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε η ΜΥΚΟΝΟΣ. Και μόνο με το όνομα αυτό η οποιαδήποτε είδηση πουλάει. Αλλά έλεος. Δεν είμαστε αυτό που λέτε. Βέβαια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαφορά συμβάντα μη νόμιμα. Αλλά μην ισοπεδώνεται τα πάντα.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Το νησί έχει φθάσει εδώ, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την βοήθεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το κράτος εντελώς απών. Ούτε στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι μας. Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Τώρα τελευταία έχουν βαλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Τώρα τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Την στιγμή μάλιστα λειτουργεί υποδειγματικά (δεν είναι νοσοκομείο), με μια πρόεδρο που πασχίζει γι’ αυτό. Η διαφορά το πως ήταν πριν και πως είναι τώρα είναι εμφανής. Οποίος πέσει στην ανάγκη του τότε θα καταλάβει τι προσφέρει και πόσα παραπάνω κάνει, από ένα απλό Κέντρο Υγείας.

Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Καιρό ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά. Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Προβλήματα υπάρχουν. Άλλο τα προβλήματα και άλλο να μας παρουσιάζεται ως εγκληματίες, ως Κολομβία.

Ενα ελάττωμα έχουμε. Λατρεύουμε το νησί μας.

━ more like this

Mykonos FC pre-season: Συστήνεται τμήμα τερματοφυλάκων στην ακαδημία ποδοσφαίρου – Ξεκινά προπονήσεις η U10

Mykonos FC pre-season / Ενισχυμένη μπαίνει στη νέα αγωνιστική περίοδο η ποδοσφαιρική ακαδημία της ΑΕ Μυκόνου Mykonos FC pre-season / Τη Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, θα...

Ευχαριστήρια επιστολή του Λιμενάρχου Μυκόνου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Με επιστολή του ο Λιμενάρχης Μυκόνου α.α, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Κατσάρας, εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, Αθανάσιο Κουσαθανά...

Ξεκίνησε η πλύση και απολύμανση των απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας καθαριότητας

Ξεκίνησε για πρώτη φορά η πλύση και απολύμανση των απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας καθαριότητας, του Δήμου Μυκόνου Την έναρξη της πλύσης των απορριμματοφόρων και του εξοπλισμού...

Προληπτικές εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία, Χώρας Μυκόνου [Εικόνες]

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Συνεχίζονται οι προληπτικές εργασίες, από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μυκόνου, με σκοπό να μπορέσει το δίκτυο αποχέτευσης...

Συνεδριάζει δια ζώσης, την Τρίτη, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυκονίων

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ξενάριος και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων, σας προσκαλούν την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 και ώρα 15:00 μ.μ., να συμμετέχετε,...