Museum of Cycladic Art / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Date:

Share:

Museum of Cycladic Art / Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων συμμετέχει στις 18 Μαΐου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και δωρεάν είσοδο στις μόνιμες εκθέσεις και τις προτεινόμενες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ειδικότερα, το Σάββατο 18 Μαΐου το Μουσείο, τo Cycladic Shop και τo Cycladic Café θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 18:00. O τίτλος της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με το όραμα και τους στόχους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

To αναλυτικό πρόγραμμα του Μουσείου για τις 18 Μαΐου είναι το εξής:

10:00-17:00

-Προβολή της ταινίας «Etel Adnan. Εξόριστες λέξεις» σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ταινία ανασυνθέτει μέσα από μια σειρά εικαστικών θραυσμάτων, μια πληθώρα γλωσσών, λαών και των ταυτοτήτων τους, το μοναδικό πορτρέτο της ποιήτριας και ζωγράφου Etel Adnan. Xώρος: Educational lab.

10:00-17:00

-Ταινίες μικρού μήκους για παιδιά ηλικίας 6+

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας δημιουργεί για τους μικρούς μας θεατές έναν φανταστικό κόσμο ανακάλυψης και διασκέδασης με αξιολάτρευτους χαρακτήρες, μαγικές περιπέτειες, μουσική και τραγούδι. Xώρος: Αίθουσες πτέρυγας Νεοφύτου Δούκα.

10:00-16:00

-«Το Mουσείο σας ρωτάει…» δράση με τη συμμετοχή του κοινού Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους επισκέπτες σε μια διαδραστική δράση σε μορφή διαλόγου όπου μικροί και μεγάλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε ερωτήσεις διατυπωμένες από το προσωπικό του Μουσείου, για το Μουσείο! Xώρος: Foyer και ροτόντα Μεγάρου Σταθάτου & Foyer Νεοφύτου Δούκα.

12:00-12:30

-Αφήγηση για τον κυκλαδικό πολιτισμό

Στην Έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου, ο Γιάννης Παπαδάτος, αναπληρωτής καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα «συνομιλήσει» με τα εκθέματα παρουσιάζοντάς τα με εύληπτο τρόπο στο σήμερα. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up, το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα. Xώρος: 1ος Όροφος Έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης.

12:30 & 13:30

-Χορωδία ιμCHOR

Η Χορωδία ιμCHOR, σε δυο εμφανίσεις, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες, με τα τραγούδια της, στη θάλασσα του Αιγαίου και τις παραδόσεις των νησιών που παραμένουν αναλλοίωτες ως τις μέρες μας. Στους χώρους του Μουσείου.

13:30-14:30 & 14:30-15:30

-Ξενάγηση στην έκθεση Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με τυφλότητα & ευαισθητοποίηση κοινού

Κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η απτική προθήκη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα είναι διαθέσιμη μέσα στην έκθεση της Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους. Η ξενάγηση απευθύνεται επίσης και σε όσους επισκέπτες και επισκέπτριες του μουσείου επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία της εξερεύνησης της έκθεσης Κυκλαδικής Τέχνης μέσω του συνόλου των αισθήσεών τους και να διερευνήσουν τον χώρο της αναπηρίας και τα εμπόδια που βιώνει ένα άτομο με αναπηρίες τόσο στην καθημερινότητά του όσο και κατά την συμμετοχή του σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Xώρος: 1ος Όροφος, Συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης.

14:00-14:30

-Αφήγηση για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

Στην Έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης του Μουσείου, η Κλεοπάτρα Καθάριου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα φωτίσει με τη δική της ματιά τα αγγεία της κλασικής εποχής του Μουσείου. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up. Xώρος: 2ος Όροφος, Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.

16:00-16:30

-Αφήγηση για τον αρχαίο κυπριακό πολιτισμό

Στην Έκθεση Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Θάνου Ν. Ζιντίλη του Μουσείου, ο Γιώργος Μπουρογιάννης, επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα περιηγηθεί με τη δική του ματιά στον νησιωτικό πολιτισμό που ένωσε στην τέχνη του το Αιγαίο, την Αίγυπτο και την Εγγύς Ανατολή. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Hands Up. Xώρος: 3ος Όροφος, Έκθεση Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης.

16:00-16:30

-«Ισότητα»

Χορογραφία με τη συμμετοχή παιδιών με θέμα την ελεύθερη έκφραση και τη δικαιοσύνη στην εκπαίδευση, από την Κορίνα Κοτσίρη και την ομάδα Synthesis 748. Πρόκειται για μια χορογραφική performance από ένα σύνολο παιδιών του οργανισμού «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού». Η performance γίνεται με τη χρήση της ουδέτερης μάσκας σε διάφορα σημεία του σώματος, λέξεις και μουσική. Xώρος: Foyer και ροτόντα Μεγάρου Σταθάτου.

━ more like this

Mykonos Ano Mera: Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης, διά ζώσης, του Κοινοτικού Συμβουλίου Άνω Μεράς Μυκόνου

Ano Mera Council meeting / Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης, διά ζώσης, του Κοινοτικού Συμβουλίου Άνω Μεράς Μυκόνου. Ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι του Κοινοτικού Συμβουλίου Άνω...

ΔΕΥΑΜ – Δ. Λαζαρίδης: Προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων αποχέτευσης στην Χώρα Μυκόνου [Εικόνες]

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εργασίες, από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μυκόνου, προκειμένου, το νησί να είναι έτοιμο να...

Mykonos Nursery 2024/25: Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για τις Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μυκόνου [Έγγραφα]

Nursery 2024/25: Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για τις Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μυκόνου Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές...

ΔΕΥΑΜ: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση σε περιοχές της Μυκόνου με επαρκή ποσότητα νερού και με την απαιτούμενη πίεση [Video]

Με άμεσους και λειτουργικούς χειρισμούς των συνεργείων της ΔΕΥΑ Μυκόνου αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση, και παρέχεται αδιάλειπτα επαρκής ποσότητα νερού και με την απαιτούμενη...

Mykonos Town Council meeting: Συνεδριάζει, δια ζώσης, την Παρασκευή το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυκονίων

Mykonos Town Council meeting / Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης, διά ζώσης, του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυκονίων. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ξενάριος και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων,...