Mykonos & Aegean Islands news

ΔΕΥΑ Μυκόνου: Στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης του δικτύου αποχέτευσης σε Καμνάκι, Πλατύ Γιαλό και Χαρανού

Η ΔΕΥΑΜ υλοποίησε παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης του δικτύου αποχέτευσης, οι οποίες έρχονται να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης και των επιπτώσεων της στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Μυκόνου.

Ειδικότερα η ΔΕΥΑ Μυκόνου, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε, το τελευταίο δεκαήμερο, τρείς στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης λυμάτων, όπως ενημερώνει ο Δημοτικής Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιχείρησης, Δημήτρης Λαζαρίδης.

Η πρώτη αφορά, την απόφραξη του φρεατίου και τον καθαρισμό των αγωγών αποχέτευσης, στην περιοχή του ΟΤΕ, στην είσοδο προς στον Γιαλό όπου μετά τις εργασίες, επανασφραγίστηκε ο αγωγός μετά από πολλά χρόνια που συνεχίζει προς τον γιαλό της Χώρας. Με την υλοποίηση του έργου, ο όγκος των λυμάτων των περιοχών Αγίου Βασιλείου και Ταγκού θα διοχετεύεται περιφερειακά του Αρχαιολογικού Μουσείου στο αντλιοστάσιο των παλαιών σφαγίων και από εκεί μέσω του νέου περιφερειακού στο αντλιοστάσιο του Κόρφου με αποτέλεσμα ο αγωγός και τα φρεάτια αποχέτευσης του Γιαλού της χώρας να μην δέχονται την υψηλή επιβάρυνση των τελευταίων ετών.

Η δεύτερη αφορά, την εκτέλεση εργασιών συντήρησης – καθαρισμού και αντικατάστασης αγωγών στα αντλιοστάσια του Πλατύ Γιαλού.

Η τρίτη αφορά, την άμεση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης, στην περιοχή Χαρανού που προκλήθηκε από μηχάνημα (εκσκαφέα ), που εκτελούσε εργασίες της ΔΕΗ.

Δείτε εικόνες: