Mykonos & Aegean Islands news

Municipality of Mykonos: Εργασίες κλαδέματος και καθαρισμού χόρτων από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Μυκόνου

Το προσωπικό της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Μυκόνου,  καθημερινά και συστηματικά εκτελεί εργασίες κλαδέματος καθαρισμού σε διάφορα σημεία του νησιού όπως ενημερώνει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Μαρία Δακτυλίδη.
Σύμφωνα με την Μαρία Δακτυλίδη, τις τελευταίες μέρες, εργαζόμενοι της υπηρεσίας πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στην συμβολή παλαιού και νέου περιφερειακού, στην περιοχή Τούρλος, στο σχολικό συγκρότημα “Πετεινάρος”, στους κυκλικούς κόμβους του νέου Περιφερειακού, στην Πλατεία Ανω Μεράς και στην πλατεία Καραολή Δημητρίου, στην Χώρα Μυκόνου.

Οι εργασίες κλαδέματος αποσκοπούν στην αφαίρεση των ξηρών, κατεστραμμένων και αρρωστημένων κλάδων καθώς και κλάδων που διαπλέκονται ώστε να δημιουργηθεί ισχυρός σκελετός που συντελεί στη μείωση των πιθανοτήτων ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.
Επίσης προχώρησαν σε εργασίες αφαίρεσης των κλάδων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και περικοπής κλάδων που παρεμποδίζουν την ορατότητα.
Παράλληλα, η Μαρία Δακτυλίδη ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Σαχά για την περισυλλογή – απομάκρυνση των κομμένων κλαδιών και χόρτων.