Aegean Islands: Με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε ο Προέδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχ. Λουλούς

Date:

Share:

Aegean Islands / Κατόπιν παρέμβασης του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, συνάντησε σήμερα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου, Μιχάλη Λουλού,

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διευθετηθούν θέματα προσωπικού της εταιρίας.

Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου κάνει χρήση διαφόρων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και για τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος επισκέφθηκε τον Διοικητή ώστε να επεκταθούν τα προγράμματα και να ληφθεί υπόψιν στις εγκυκλίους το ζήτημα της νησιωτικότητας.

Επίσης, κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι και η χρησιμότητα των υφιστάμενων προγραμμάτων για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας.

Στο υπόμνημα αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά ,

Το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου Α.Ε. είναι αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με άδεια λειτουργίας και ίδρυσης εμπορίας και παραγωγής δασικών και καλλωπιστικών φυτών, η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 και έχει ως γνώμονα της το Περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προάγει την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία με ποικίλες δράσεις:
• Παράγει ετησίως πάνω από 100.000 χιλιάδες δασικά, κτηνοτροφικά, μελισσοκομικά και καλλωπιστικά φυτά τα οποία διανείμει δωρεάν σε συλλόγους, σχολεία και κάθε είδους οργανωμένη ομάδα, με σκοπό να στηρίξει τις περιβαλλοντικές τους δράσεις σε ολόκληρο το Ν. Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα).
• Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πεταλούδων υλοποιεί σχολικά περιβαλλοντικά προγράμματα και κάθε χρόνο πάνω από 1.200 παιδιά της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισκέπτονται το φυτώριο και συμμετέχουν στα δύο θεματικά προγράμματα « Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον» και «Αρωματικά φυτά και βότανα της Δωδεκανήσου» με σκοπό την μύηση τους στην κατανόηση του μηχανισμού της προστασίας του Περιβάλλοντος αλλά και την ενημέρωση τους για τον πρωτογενή τομέα .
• Σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας του Ν. Αιγαίου προβαίνει σε δράσεις που αναμορφώνουν και διαμορφώνουν το αστικό πράσινο με την δημιουργία νέων χώρων πρασίνου αλλά και με την ανακατασκευή και τον εμπλουτισμό των ήδη υπαρχόντων.
• Προάγει την βιοποικιλότητα των νησιών του Αιγαίου και την αειφορία παράγοντας φυτά σπάνια και υπό εξαφάνιση, διαθέτοντας τα δωρεάν στους τοπικούς φορείς
• Διαθέτει όλα τα δασικά δενδρύλλια τα οποία χρειάζεται η δασική υπηρεσία και η Περιφέρεια, οργανώνοντας δενδροφυτεύσεις σε πυρόπληκτες περιοχές του νησιού.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία μας καλύπτει το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα) γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο μας λόγω της νησιωτικότητας.

Για την υλοποίηση όλων αυτών των δράσεων το φυτώριο μας χρησιμοποιεί και προσωπικό το οποίο αντλεί από προγράμματα της ΔΥΠΑ και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση: A. 3.000 ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και Β. 7.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στο διάστημα της απασχόλησης αυτών των υπαλλήλων στην εταιρεία μας, τους δίνετε η δυνατότητα εξειδίκευσης και απόκτησης γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας με αποτέλεσμα να είναι χρήσιμοι και ταυτόχρονα να συμβάλλουμε στην μείωση της ανεργίας.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουμε είναι ότι, υπάλληλοι οι οποίοι έχουν δουλέψει και έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο μας, δεν έχουν την δυνατότητα να επανενταχθούν με το ίδιο πρόγραμμα εργασίας στην εταιρεία μας, εφόσον φυσικά θεωρηθούν άνεργοι από τα μητρώα σας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την εκπαίδευση των νέων υπαλλήλων και φυσικά οι στόχοι της εταιρείας μας να μην υλοποιούνται μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

Σας ζητούμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε η εταιρεία μας να δύναται να προσλαμβάνει προσωπικό το οποίο έχει εργαστεί ξανά με το ίδιο πρόγραμμα όπως γινόταν παλιότερα και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.

Ευελπιστούμε πως θα ικανοποιήσετε το αίτημα μας με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη όχι μόνο της εταιρεία μας αλλά των 54 νησιών του Νότιου Αιγαίου που εξυπηρετούμε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

━ more like this

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...

Mykonos: Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ...

Mykonos ΔΕΥΑΜ: Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης στην Πλατεία Λάκκας

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην Πλατεία Λάκκας (1ο...

Λιμενικό Ταμείο: Εργασίες αποκατάστασης του κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι Μυκόνου [Eικόνες & videos]

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προχώρησε στην αποκατάσταση της υφιστάμενης καθίζησης  επί του  κυβολιθικού οδοστρώματος στο Νέο Λιμάνι, Τούρλου. Σε παρεμβάσεις αποκατάστασης της καθίζησης που...