Η προσεχής 57η διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου “Ioannis V. Goulandris” θα «ενώσει» το Αιγαίο

Date:

Share:

56th Andros International Sailing Race / Η προσεχής 57η διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», έχει ως στόχο να «ενώσει», από ιστιοπλοϊκής πλευράς, το Αιγαίο καθώς σχεδιάζεται να υπάρξει και μία εκκίνηση από τη Χίο μέχρι την Άνδρο. 

56th Andros International Sailing Race / Με την Τελετή απονομής των τροπαίων ολοκληρώθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Οι διοργανωτές, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, μίλησαν για την επόμενη διοργάνωση που έχει ως στόχο να «ενώσει», από ιστιοπλοϊκής πλευράς, το Αιγαίο καθώς σχεδιάζεται να υπάρξει και μία εκκίνηση από τη Χίο μέχρι την Άνδρο.

Η 56η διοργάνωση, από πλευράς καιρικών συνθηκών, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αλλά τα μέλη των 17 πληρωμάτων απέδειξαν τη ναυτοσύνη, πιστοποίησαν τις γνώσεις τους και έζησαν στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη στη θαλάσσια περιοχή της «καπετάνισσας των Κυκλάδων». «Η πρόκληση για κάθε ναυτικό ή ιστιοπλόο είναι πως θα δαμάσει τη θάλασσα και να επιζήσει σε μία δύσκολη διαδρομή. Όσο πιο δύσκολος είναι ο αγώνας, τόσο πιο πολύ τον αγαπάμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια των απονομών ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γιώργος Προκοπίου. 

Στην εφετινή διοργάνωση μπήκε ο «σπόρος» προκειμένου την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί κάτι εντυπωσιακό για τα ιστιοπλοϊκά δεδομένα και αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο διαφορετικές εκκινήσεις, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε ιστιοπλοϊκό αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αποτελεί για όλους μας μεγάλη χαρά που ο εφετινός αγώνας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μαζί με τον Ν.Ο.Ε. δουλεύουμε, ήδη, ώστε την επόμενη χρονιά να ενώσουμε τη Χίο με την Άνδρο. Η απόσταση από τη Βουλιαγμένη με την Άνδρο είναι 72 ναυτικά μίλια όσο και η απόσταση από τη Χίο στην Άνδρο. Θα είναι πολύ ωραίο να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Φαίδων Ταμβακάκης.

Στην Τελετή απονομής των διακρίσεων παρέστη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η σχέση της Ελλάδος με τη θάλασσα είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας. Ο αγώνας της Άνδρου είναι ένας αγώνας που απαιτεί να έχεις συμμάχους τη γνώση, την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά και τη δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον αγώνα, να αναλύσουν τις στιγμές που πέρασαν στη θάλασσα με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 25 μίλια και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον 57ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Για δύο από τις τρεις κούρσες της εφετινής διοργάνωσης υπήρξε livestreaming μετάδοση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, κάτι που συνέβη πρώτη φορά σε αγώνα ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα.

Στην Τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, η αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε Ελίζα Προκοπίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου, από πλευράς του «χρυσού» χορηγού Eurobank Private Banking, η επικεφαλής Private Banking Ελλάδος Λία Πιτταούλη και ο Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Group Marketing & Corporate Communication της Eurobank, Μιχάλης Βλασταράκης, εκπρόσωποι της Rorsche, αργυρού χορηγού του αγώνα, η Σεμίραμις Παληού, χορηγός του σκάφους «Aristofani – Diana Shipping Services S.A.» που πρώτευσε στη γενική κατάταξη, ο 93χρονος ιστιοπλόος Στέλιος Μπόνας, ο οποίος έχει δεκάδες συμμετοχές στον αγώνα της Άνδρου, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής ιστιοπλοΐας κ.α.

Ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Χρυσός Χορηγός του αγώνα ήταν το Private Banking του Ομίλου Eurobank. Η Eurobank στήριξε για 6η διαδοχική φορά τη διοργάνωση, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αργυρός χορηγός του αγώνα ήταν η Porsche που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική. Η Porsche υποστήριξε για 2η χρονιά τη διοργάνωση στηρίζοντας το πάθος, την αδρεναλίνη, και την προσπάθεια για ολοένα και μεγαλύτερες επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne.

Χορηγοί, επίσης, ήταν οι «Αδαμάντιος, Αλίνα & Λεωνίδας Πολέμη», «Bureau Veritas», «Libra Philanthropies» και «L. Papaphilippou & Co».

Υποστηρικτές ήταν οι «Kourtesis Wine Estate», «Kir Yianni», «ΟΙΝΟ», «Νήσος», «Κρισίλιας», «AnDrop», «Zarbis», «Symbeeosis», «Λάσκαρης» και «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου».

Ταξιδιωτικοί Χορηγοί: Golden Star Ferries και Fast Ferries.

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΪ.

━ more like this

Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου: Αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού απόληψης θαλασσινού νερού στο Κόρφο

Η ΔΕΥΑΜ συνεχίζει δυναμικά, με παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Θετικά αποτελέσματα αποδίδει η διαρκής και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από τον...

MP Katerina Monogiou: Πρωτοβουλία της Κατερίνας Μονογυιού για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού – Σχολής Μηχανικών στην Άνδρο

MP Katerina Monogiou / Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού - Σχολής...

Mykonos: Με παρέμβαση της ΔΕΥΑ Μυκόνου λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα σε αγωγό αποχέτευσης στην Λάκκα

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Με παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου, δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή...

Mykonos: Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, συνεχίζουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ...

Mykonos ΔΕΥΑΜ: Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού αποχέτευσης στην Πλατεία Λάκκας

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην Πλατεία Λάκκας (1ο...