Μύκονος – Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Μην πυροβολείτε το νησί μας

Date:

Share:

Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε και βλέπουμε στα κανάλια ένα ανελέητο κυνηγητό και διάφορες κατηγορίες για το νησί μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε η ΜΥΚΟΝΟΣ. Και μόνο με το όνομα αυτό η οποιαδήποτε είδηση πουλάει. Αλλά έλεος. Δεν είμαστε αυτό που λέτε. Βέβαια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαφορά συμβάντα μη νόμιμα. Αλλά μην ισοπεδώνεται τα πάντα.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Το νησί έχει φθάσει εδώ, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την βοήθεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το κράτος εντελώς απών. Ούτε στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι μας. Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Τώρα τελευταία έχουν βαλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Τώρα τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Την στιγμή μάλιστα λειτουργεί υποδειγματικά (δεν είναι νοσοκομείο), με μια πρόεδρο που πασχίζει γι’ αυτό. Η διαφορά το πως ήταν πριν και πως είναι τώρα είναι εμφανής. Οποίος πέσει στην ανάγκη του τότε θα καταλάβει τι προσφέρει και πόσα παραπάνω κάνει, από ένα απλό Κέντρο Υγείας.

Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Καιρό ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά. Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Προβλήματα υπάρχουν. Άλλο τα προβλήματα και άλλο να μας παρουσιάζεται ως εγκληματίες, ως Κολομβία.

Ενα ελάττωμα έχουμε. Λατρεύουμε το νησί μας.

━ more like this

Mykonos: Συνεδριάζει δια ζώσης,την Τετάρτη, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου

Την δέκατη (10η) συνεδρίασή του, θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη, 29 Μαϊου 2024, στις 10:00 το πρωί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου. Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Κουσαθανάς...

Βασίλης Θεοχάρης: Παρεμβάσεις συντήρησης και καλλωπισμού στο Δημοτικό Στάδιο Κόρφου [Εικόνες]

Παρεμβάσεις συντήρησης και καλλωπισμού των εγκαταστάσεων στο Δημοτικό στάδιο Μυκόνου, στην περιοχή Κόρφος με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού, Βασίλη Θεοχάρη. Οι βελτιώσεις στις...

Mykonos Town Council meeting: Συνεδριάζει, δια ζώσης, την Τρίτη το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυκονίων

Mykonos Town Council meeting / Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης, διά ζώσης, του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυκονίων. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ξενάριος και οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων,...

ΔΕΥΑ Μυκόνου – Δ. Λαζαρίδης: Αντικατάσταση τμήματος αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή Αγιος Ιωάννης

Mykonos Water Supply and Sewerage Company / Στην εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών για την άμεση αντικατάσταση τμήματος παροχετευτικού αγωγού λυμάτων στην περιοχή Αγιος...

Condolence Message: Συλλυπητήρια της Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, προς τον Σεβασμιώτατο Δωρόθεο Β’ για την απώλεια της μητέρας του Αικατερίνης

Condolence Message: Συλλυπητήρια της Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, προς τον Σεβασμιώτατο Δωρόθεο Β’ για την απώλεια της μητέρας του Αικατερίνης Σεβασμιώτατε, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του...