Μύκονος – Φραντζέσκος Βιγλιάρης: Μην πυροβολείτε το νησί μας

Date:

Share:

Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε και βλέπουμε στα κανάλια ένα ανελέητο κυνηγητό και διάφορες κατηγορίες για το νησί μας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε η ΜΥΚΟΝΟΣ. Και μόνο με το όνομα αυτό η οποιαδήποτε είδηση πουλάει. Αλλά έλεος. Δεν είμαστε αυτό που λέτε. Βέβαια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαφορά συμβάντα μη νόμιμα. Αλλά μην ισοπεδώνεται τα πάντα.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Είμαστε ο πιο προβεβλημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας. Προσφέρουμε στην οικονομία της χώρας όσο ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα. Και όλα αυτά χάρη στους εργασιομανείς, ανοιχτόμυαλους και φιλόξενους κατοίκους του νησιού.

Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Το νησί έχει φθάσει εδώ, χάρη στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την βοήθεια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το κράτος εντελώς απών. Ούτε στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι μας. Μόνο όταν παίρνουμε βραβεία, όταν μας τιμούν παρά πολλοί διάσημοι, τότε μας θυμάται, όχι για να μας συγχαρεί, αλλά να μας πάρει τα εύσημα. Τότε και μόνο τότε είμαστε η περίφημη Μύκονος.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Ντρέπομαι που μέσα σ’ αυτό, πρωτοστατούν στις κατηγορίες εναντίον του νησιού, κάποιοι Μυκονιάτες, νέοι δημοσιογραφικοί αστέρες, πολιτικοί. Βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Τώρα τελευταία έχουν βαλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Τώρα τελευταία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους και το Κέντρο Υγείας. Θεωρώ το να προβάλλεις και να παίζεις με την υγεία, είναι ότι πιο χειρότερο για το νησί μας.

Την στιγμή μάλιστα λειτουργεί υποδειγματικά (δεν είναι νοσοκομείο), με μια πρόεδρο που πασχίζει γι’ αυτό. Η διαφορά το πως ήταν πριν και πως είναι τώρα είναι εμφανής. Οποίος πέσει στην ανάγκη του τότε θα καταλάβει τι προσφέρει και πόσα παραπάνω κάνει, από ένα απλό Κέντρο Υγείας.

Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Καιρό ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά. Μην πυροβολείτε το νησί μας. Έχουν μοχθήσει δύο γενεές πριν από εμάς. Και τα νέα παιδιά την ανεβάζουν επίπεδο.

Προβλήματα υπάρχουν. Άλλο τα προβλήματα και άλλο να μας παρουσιάζεται ως εγκληματίες, ως Κολομβία.

Ενα ελάττωμα έχουμε. Λατρεύουμε το νησί μας.

━ more like this

Αδελφότητας Ανωμεριτών: Ετήσια Λειτουργική Σύναξη της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου & Απονομή Υποτροφιών σχολικού και Ακαδημαϊκού έτους 2023

Ι.  ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  &   ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ Την  Κυριακή, 5.11.2023, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Σύρου &...

Δ.Ε.Υ.Α.Μ: Προχωρούν οι εργασίες για το έργο των δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στα Παλαιά Σφαγεία Μυκόνου

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, με τη σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, έχουν συνολική δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην...

Κατερίνα Μονογυιού: Καθοριστικός και ευεργετικός ο ρόλος του Πολυχώρου Σύρου προς την κοινωνία, στις επόμενες γενιές και στην οικονομία του νησιού

MP Katerina Monogiou / Ο Πολυχώρος Σύρου θα συμβάλλει καθοριστικά και ευεργετικά προς την τοπική κοινωνία, στις επόμενες γενιές, στην οικονομία του νησιού αλλά...

Με τον Χρήστο για την Μύκονο! 107 Δεσμεύσεις που θα κάνουμε πράξη για να γίνει η Μύκονος Πρώτη Ξανά!

Φίλες και φίλοι   Τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε όλοι την πορεία παρακμής της Μυκόνου για τις αρνητικές συνέπειες της στην εικόνα του νησιού μας, που υποβαθμίζεται,...

Σήμερα στην Λάκκα, οι Μυκονιάτες δίνουν ισχυρή εντολή στον Χρήστο Βερώνη να κάνει την Μύκονο Πρώτη Ξανά!

Σήμερα στο Θεατράκι Λάκκας, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες δίνουν εντολή στον Χρήστο Βερώνη για να κάνει πράξη τις 107 δεσμεύσεις του. Για την...