SYRIZA MP candidate: Τριήμερη επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτού Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο

Date:

Share:

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη επισκέφτηκε την Νάξο το διάστημα 7 Απριλίου έως 9 Απριλίου.

Συνοδευόμενη από την συντονίστρια της Ο.Μ. Νάξου, Παρή Μανιού, τον αναπληρωτή συντονιστή, Στέλιο Μαρινάκη και μέλη – φίλες και φίλους του κόμματος, επισκέφτηκαν την ορεινή Νάξο, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Την ίδια περίοδο επισκέφτηκε την Νάξο και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων κος Γιώργος Μαραγκός ο οποίος συμμετείχε στην πλειονότητα των συναντήσεων και δράσεων.

Την Παρασκευή, 7 Απριλίου, επισκέφτηκε την Κωμιακή, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας, Αντώνη Αλιμπέρτη και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα .

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, επισκέφτηκε τον Κυνίδαρο, όπου η υποδοχή και εκεί από τους κατοίκους του ήταν εξαιρετικά θερμή. Συνομίλησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Κλουβάτο ο οποίος την ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση. Τέθηκαν τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού με πρώτα την υγεία, τη ακρίβεια στα καύσιμα, τις ζωοτροφές και τα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και άλλα ζητήματα καθημερινότητας.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αγωνία των κατοίκων για την εγκατάλειψη των ορεινών χωριών. Η Νάξος είναι από τα νησιά που αντιμετωπίζει θέματα ορεινότητας εκτός από αυτά της νησιωτικότητας.

Επίσης, στη Χώρα Νάξου, οι υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους κύριων φορέων της Νάξου, όπως τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων, Γιώργο Κάβουρα, τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου, Νίκο Κουτελιέρη και τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων, Μανώλη Μπαρδάνη.

Η κ. Χανιώτη πραγματοποίησε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη με αφορμή τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που απασχολούν την δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

Την Κυριακή των Βαΐων (9/4), η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη εκκλησιάστηκε στη Μητρόπολη Παροναξίας, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μηχανικούς επισκέφτηκαν το φράγμα του Τσικαλαριού, όπου διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη του έργου,

Τέλος, η κ. Χανιώτη για όσα είδε στο φράγμα Τσικαλαριού, δήλωσε:

«Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη του έργου, χωρίς κανένα σημάδι επανεκκίνησης όπως μας «ενημέρωνε» δελτίο Τύπου κυβερνητικού βουλευτή… Ακόμη, από τον Δεκέμβριο του 2022 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς -κατά την επίσκεψή του στο νησί- μας είχε υποσχεθεί ότι η κατασκευή του φράγματος θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο! Προφανώς, όλα αυτά, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις κενές περιεχομένου όπως τόσες άλλες.

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι, να θυμίσω ότι όποιες εργασίες έχουν γίνει στο φράγμα πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2017 -2019, δηλαδή, επί κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Οι εργασίες έχουν διακοπεί από το 2021 με ευθύνη και υπογραφή του του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω ελλείψεων και τεχνικών θεμάτων .

Η κατασκευή όμως του φράγματος –για τη Νάξο- αποτελεί το σημαντικότερο έργο δημοσίου συμφέροντος των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών! Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησιωτικό φράγμα, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης της Νάξου. Είναι ζητούμενο απ’ όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Αποτελεί ανάγκη που πρέπει να γίνει πράξη. Δικαιοσύνη παντού!».

━ more like this

Mykonos Carnival: Αποκριάτικο «Λούνα Πάρκ» με χορό και πολύ παιχνίδι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου

Mykonos Carnival / Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου σας προσκαλεί στο Αποκριάτικο «Λούνα Πάρκ» που διοργανώνει, την Κυριακή 3...

Young Business Talents 2023-24: Πρωταθλητής Αιγαίου το ΓΕΛ Μυκόνου!! Στον Εθνικό Τελικό 22 Μαρτίου, με 2 ομάδες η Μύκονος [Έγγραφο]

Young Business Talents 2023-24: Πρωταθλητής Αιγαίου το ΓΕΛ Μυκόνου!! Στον Εθνικό Τελικό 22 Μαρτίου, με 2 ομάδες η Μύκονος Στον προκριματικό διαγωνισμό του Young...

Aegean Islands: Προστατευόμενα γαστρονομικά προϊόντα του Ν. Αιγαίου στην καρδιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Aegean Islands / Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην Ελληνική εβδομάδα Γαστρονομίας και Παράδοσης στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θετικά ανταποκρίθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου...

Aegean Islands: Επανεκκίνηση εργασιών ασφαλτόστρωσης επί του οδικού δικτύου Αθηνιού Σαντορίνης

Επανεκκίνηση εργασιών ασφαλτόστρωσης επί του επαρχιακού οδικού δικτύου Αθηνιού Σαντορίνης. Μετά τις μεγάλες βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο νησί και πιο συγκεκριμένα μετά τις...

Έκκληση Γιώργου Κουσαθανά – Μάγκα στους δημότες να συνδράμουν στην απομάκρυνση ακινητοποιημένων αυτοκινήτων [εικόνες]

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουσαθανάς – Μάγκας προχώρησε στον εντοπισμό, την καταγραφή και την επικόλληση ειδοποίησης απομάκρυνσης ακινητοποιημένων οχημάτων που βρίσκονται διάσπαρτα στην Μύκονο. Ο...